Actualitate

Intervenții de urgentă pe munți. Salvamontiștii clujeni fac apel la responsabilitate!

Salvamontiştii din întreaga ţară au fost solicitaţi să intervină în peste 20 de cazuri în ultimele 24 de ore.

sursa foto Facebook Salvamont Cluj

 

„O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 22 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, se arată sâmbătă pe pagina de Facebook a Salvamont.


Au fost solicitaţi să intervină salvamontiştii din Gorj, Sinaia, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Hunedoara, Sibiu, Caraş Severin, Argeş, Săcele, Braşov, Neamţ, Cluj, Satu Mare, Harghita.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 23 de persoane. Dintre acestea 6 au fost predate la Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital, iar 3 persoane au fost preluate de elicopterul SMURD.


S-au mai primit 42 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

„Urmează două zile de weekend cu un aflux foarte mare de oameni pe munte, fapt ce ne determină să vă recomandăm prudenţă şi responsabilitate în derularea activităţilor montane şi vă invităm să fiţi alături de Salvamont România în campania de reducere a numărului de accidente montane!”, este mesajul Salvamont.

CITEȘTE ȘI:

O clujeancă abandonată pe munte de prieteni, recuperată de salvamontiștii din Neamț după ce s-a accidentat

Clujeancă de 40 de ani, accidentată pe munte, în zona Scărița-Belioara. Intervenție dificilă a salvamontiștilor

ATENȚIE, clujeni! Întâlnirile cu șerpii pe munte, tot mai dese. Recomandările salvamontiștilor care îți pot salva viața

Ultimele Stiri
abonare newsletter