Actualitate

Vremea în Cluj în perioada următoare: Temperaturi caniculare după câteva zile mai răcoroase

Canicula se întoarce în Cluj după câteva zile mai răcoroase. În general în Transilvania urmează să crească semnificativ temperaturile.

După câteva zile mai răcoroase se întoarce canicula la Cluj / Foto: arhivă monitorulcj.ro După câteva zile mai răcoroase se întoarce canicula la Cluj / Foto: arhivă monitorulcj.ro

 

 


Regimul termic estimat de către specialişti pentru următoarele două săptămâni (11 - 24 iulie) va fi, în general, canicular la nivelul întregii ţări.

 


Însă din punct de vedere pluviometric va exista un deficit, cu mici excepţii unde va ploua, însă în cantităţi reduse, reiese din prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Totuși, în Transilvania, în primele zile vremea va fi răcoroasă, cu temperaturi maxime de 20 - 23 de grade şi minime de 8 - 13 grade, mediat regional.


Începând de joi, 14 iulie, temperaturile vor creşte semnificativ şi, cu mici oscilaţii, va predomina vremea caldă, chiar călduroasă în unele zile în jumătatea de vest a regiunii, astfel că, în medie, vor fi valori diurne de 27 - 32 de grade şi nocturne de 12 - 16 grade.

Pentru perioada 19 - 22 iulie este estimată intensificarea şi extinderea unui val de căldură ce va aduce local temperaturi caniculare şi disconfort accentuat. Deşi în primele zile ale intervalului pe alocuri va ploua, regimul pluviometric va fi în ansamblu deficitar.


Vezi prognoza meteo detaliată pe Cluj AICI.

CITEȘTE ȘI:

Cel mai mare ghețar subteran din România se topește în ritm accelerat. Cercetător clujean: „E afectat de climă”

Un nou val de CANICULĂ lovește Europa! La Cluj vor fi până la 37 de grade

Ultimele Stiri
abonare newsletter