Actualitate

ÎNTÂRZIERI pe aeroporturile din Europa, tot anul. Care este situația la Cluj?

Întârzierile de pe aeroporturile din Europa nu vor dispărea odată cu trecerea sezonului vacanțelor, este de părere David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj.

Întârzieri pe aeroporturile din Europa tot anul. Care este situația la Cluj? Întârzieri pe aeroporturile din Europa tot anul. Care este situația la Cluj?

 

 


Prima vară fără restricții după doi ani de pandemie a adus haos pe majoritatea aeroporturilor de pe continent. Motivul: un numărul mare de turiști sunt dornici să plece în concediu, însă personalul din aeroporturi este subdimensionat.

 


David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, este de părere că întârzierile vor exista tot anul, iar în următoarele luni, până în octombrie, fenomenul de va accentua.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Din păcate, tot anul vor fi întârzieri. Dar cea mai gravă situație este în această vară, în lunile iulie, august și septembrie, și se va atenua în octombrie, noiembrie, decembrie, dar nu se va rezolva situația. Și grevele de pe unele aeroporturi din mai multe țări au fost elemente suplimentare care au dus la întârzieri”, a declarat David Ciceo, la Profit TV.


Zboruri întârziate sau anulate și la Cluj

David Ciceo a arătat că și pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj există întârzieri și zboruri anulate, la toate companiile care operează la Cluj, cauzate de asemenea de lipsa de personal.

„Avem și noi zilnic 7-8 zboruri întârziate, 1-2 zboruri anulate, se transmit aceste întârzieri. La toate companiile care operează pe Cluj de foarte multe ori motivul este lipsa de echipaj, au probleme cu personalul. Dar nu vor dispărea rute de pe Cluj. Căutam noi destinații. În 2023 o să prezentam deja noi destinații. Avem un program de investiții pentru dublarea capacității aeroportului”, a mai arătat Ciceo.


Bilete mai scumpe, de anul viitor

Totodată, directorul aeroportului din Cluj arată că, de anu viitor, prețurile biletelor de avion vor înregistra o creștere semnificativă. Creșterile prețurilor sunt cauzate, pe de o parte, de scumpirile combustibilului și materiilor prime, dar și de lipsa acută de personal și de creșterea costului forței de muncă. 

„Ne putem aștepta începând cu anul viitor la o creștere de circa 40-50% a prețului biletului de avion. Va fi treptată această creștere. Începând din toamna asta se va vedea o creștere. Față de ce era înainte de criză, consider că s-ar putea ca, în vara anului viitor, să avem cu 40-50% mai scumpe biletele, dar asta depinde și de context, și de destinație. Și chiar dacă prețul va crește oamenii tot vor continua să zboare. Transportul aerian a devenit deja o necesitate”, a adăugat David Ciceo. 

CITEȘTE ȘI:

Investiții noi la Aeroportul Internațional Cluj!

HAOS pe aeroporturile din Europa. Vezi unde vor fi GREVE în următoarea perioadă

Ultimele Stiri
abonare newsletter