Actualitate

Se lucrează intens la șantierul de pe strada Mihail Kogălniceanu. Emil Boc „a pus umărul” la treabă - FOTO

Stadiul lucrărilor la proiectul de modernizare a străzii Mihail Kogălniceanu și a străzilor adiacente a ajuns la 30%. Într-o vizită pe teren, primarul Emil Boc a pus mâna pe lopată și s-a alăturat muncitorilor de pe șantier.

Stadiul lucrărilor la proiectul de modernizare a străzii Mihail Kogălniceanu și a străzilor adiacente a ajuns la 30%. FOTO: Facebook/ Emil Boc Stadiul lucrărilor la proiectul de modernizare a străzii Mihail Kogălniceanu și a străzilor adiacente a ajuns la 30%. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Lucrările avansează la șantierul din centrul orașului. Primarul Emil Boc, aflat într-o vizită pe șantier vineri, a anunțat că stadiul lucrării a ajuns la 30%.

 


„Astăzi am efectuat o vizită de lucru pe unul dintre șantierele din centrul orașului - zona urbană Strada Mihail Kogălniceanu. Lucrările sunt în grafic, stadiul fizic fiind de 30%. Se lucrează în prezent la rețelele edilitare, infrastructură și iluminat public. După finalizarea proiectului, clujenii vor avea la dispoziție încă un spațiu modern, realizat în baza conceptului de «shared space» accentul fiind pe mobilitatea pietonilor și a utilizatorilor de biciclete și trotinete”, a transmis primarul Emil Boc.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Pe o suprafață de peste 25.000 mp, proiectul de investiții cuprinde lucrări pentru strada Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente - Universității, Emmanuel de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac, inclusiv Piața Cipariu. Obiectivul general al proiectului este creșterea calității spațiului public, o componentă cheie pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea durabilă.


Lucrările pe strada Mihail Kogălniceanu sunt în grafic. FOTO: Facebook/ Emil Boc

Ce lucrări se realizează în cadrul proiectului?

Descrierea obiectivului de investiții:

  • se realizează pietonalizarea mai multor tronsoane de străzi în aria menționată;
  • tronsonul străzii M. Kogălniceanu între str. Hermann Oberth și str. Gaál Gábor este transformat în baza conceptului de „grădină urbană”;
  • vor fi plantați peste 250 arbori în mai multe zone incluse în proiect;
  • vor fi instalate 7 stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice, 4 stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice, mobilier urban modern, rastele pentru parcarea a 113 biciclete și un sistem de iluminat cu LED.
Proiectul cuprinde lucrări pe strada Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente - Universității, Emmanuel de Martonne, János Bolyai, Hermann Oberth, Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac.  FOTO: Facebook/ Emil Boc

În zona Universității Babeș-Bolyai, proiectul va aduce un omagiu inedit rectorilor universității clujene de la origini până în prezent. De asemenea, pe strada Universității este propusă readucerea la locul inițial a statuii „Sfânta Maria Protectoare” (transmutată în 1957) și crearea unei piațete pe locul parcării actuale.


Valoarea totală a proiectului finanțat prin fonduri europene „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universităţii şi străzile adiacente” este de 48.721.315,94 lei - aproximativ 10 mil. euro.

CITEȘTE ȘI:

Boc încearcă să spele imaginea constructorului de la baza sportivă La Terenuri: „ A arătat că e parte a comunității”

Ultimele Stiri
abonare newsletter