Actualitate

Județul Cluj, sub COD GALBEN de caniculă și disconfort termic. Maximele vor ajunge la 36 de grade Celsius

Județul Cluj împreună cu alte județe din țară se află până marți, 5 iunie, sub atenționare Cod galben de caniculă și disconfort termic.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de caniculă și disconfort termic/ Foto: Facebook - Emil Boc Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de caniculă și disconfort termic/ Foto: Facebook - Emil Boc

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de caniculă și disconfort termic. 


 

Avertizarea este valabilă până marți, 5 iulie.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


În intervalul menționat valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.

Avertizare emisă de meteorologi/ Foto: meteoromania.ro

De asemenea, 5 județe din vestul și nord-vestul țării se află sub Cod portocaliu de caniculă.


Astfel, în zilele de luni (4 iulie) şi marţi (05 iulie), în zonele joase din vestul şi nord-vestul ţării valul de căldură se va intensifica, iar temperaturile (diurne şi nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36 - 38 de grade Celsius, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18 - 22 de grade şi prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

 

CITEȘTE ȘI:

Avertizare de cod portocaliu de furtună, emisă duminică în 19 județe din România, inclusiv Cluj

Doi turiști, loviți de fulger în Bistrița-Năsăud. Unul a murit, iar al doilea, un bărbat din Cluj, a ajuns la spital

abonare newsletter