Actualitate

Avertizare de cod portocaliu de furtună, emisă duminică în 19 județe din România, inclusiv Cluj

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă până la ora 23:00, în zone din 19 judeţe.

Avertizare de cod portocaliu de furtună, emisă duminică în 19 județe / Foto: ANM Avertizare de cod portocaliu de furtună, emisă duminică în 19 județe / Foto: ANM

 

 


Potrivit meteorologilor, în zonele de munte şi în nord-vestul Olteniei vor fi averse torenţiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi local 35...40 şi izolat 50...60 l/mp.

 


De asemenea, ANM a emis o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în intervalul 3 iulie, ora 12:00 - 3 iulie, ora 23:00, în zone din 30 de judeţe.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele de deal şi munte, precum şi în Transilvania şi local în Oltenia, Moldova şi nord-vestul Munteniei. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 25...35 l/mp.


ANM precizează că fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala izolat şi în restul ţării

CITEȘTE ȘI:

Accident cu 3 mașini pe Bulevardul Nicolae Titulescu! Un bărbat, transportat la spital. VIDEO

Doi turiști, loviți de fulger în Bistrița-Năsăud. Unul a murit, iar al doilea, un bărbat din Cluj, a ajuns la spital

Ultimele Stiri
abonare newsletter