Actualitate

Județul Cluj, sub cod galben și cod portocaliu de caniculă. Temperaturile pot ajunge la 38 de grade

Județul Cluj se află sub cod galben și cod portocaliu de caniculă, avertizează meteorologii. Temperaturile pot să ajungă până la 38 de grade Celsius.

Județul Cluj, sub cod galben și cod portocaliu de caniculă / Foto: ANM

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu și unul galben pentru județul Cluj, privind un val de căldură și disconfort termic ridicat.

 


Pentru ambele avertizări meteo s-a anunțat intervalul de valabilitate 30 iunie - 1 iulie.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Codul galben vizează o parte mai mică din județul Cluj: „În intervalul menționat valul de căldură se va extinde și se va intensifica în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.”


În ceea ce privește codul portocaliu, meteorologii anunță temperaturi de până la 38 de grade: „În zilele de joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), valul de căldură va fi persistent în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor înregistra frecvent valori de 37...38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat”, potrivit ANM.

CITEȘTE ȘI:

4 spații de refugiu în care te poți răcori și hidrata, în Cluj-Napoca. Vezi ce măsuri trebuie să iei pe timp de caniculă

Județul Cluj, de miercuri sub COD PORTOCALIU de CANICULĂ. Vezi unde se află centrele de prim ajutor în caz de caniculă

Locuitorii din Chinteni au rămas fără apă potabilă, pe caniculă! Rețeaua de alimentare nu mai face față. Se iau măsuri în regim de urgență

Ultimele Stiri
abonare newsletter