Actualitate

Termenul de restituire a taxei auto s-a prelungit cu încă cinci ani

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care prevede prelungirea cu 5 ani a termenului până la care contribuabilii pot depune cererile de restituire a sumelor reprezentând taxa specială, taxa de poluare pentru autovehicule şi timbrul de mediu.

Termenul pentru restituirea taxei auto va fi prelungit. FOTO: Depositphotos.com


Conform unui comunicat al Guvernului, "actul normativ prevede prelungirea cu 5 ani a termenului până la care contribuabilii pot depune cererile de restituire a sumelor reprezentând taxa specială, taxa de poluare pentru autovehicule şi timbrul de mediu".

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News„Măsura era necesară având în vedere că legislaţia naţională trebuie armonizată principiilor Uniunii Europene în materie de restituire a taxelor încasate cu încălcarea dreptului unional", arată sursa citată.

Potrivit legislaţiei, românii au avut termen de doar un an - între 7 august 2017 şi 31 august 2018 - pentru depunerea cererilor de restituire, în condiţiile în care, pentru restituirea creanţelor fiscale, dreptul de a le solicita se poate exercita în termen de 5 ani, precizează Executivul.

CITEȘTE ȘI:

Guvernul vrea să crească impozitul pe dividende la 8%. Se ia în calcul creșterea taxelor la tutun, alcool și jocuri de noroc

De luni se eliberează numere verzi de înmatriculare pentru mașini cu zero emisii de CO2

Ultimele Stiri
abonare newsletter