Actualitate

Controale în pădurea Făget pentru oprirea circulației cu mașini off-road: „Se întâmplă des în arii naturale protejate”

Duminică au avut loc controale în zona pădurii Făget cu scopul de a opri circulația mașinilor off-road care distrug natura. S-a verificat și dacă clujenii care au ieșit la „picnic” respectă condițiile impuse de lege.

Controale în pădurea Făget / Foto: Facebook - OPMCB Controale în pădurea Făget / Foto: Facebook - OPMCB

 

 


Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB, împreună cu jandarmii clujeni, au desfășurat o acțiune pentru prevenirea circulației cu mașini off-road.

În cadrul acțiunii au fost verificate, de asemenea, și cum își desfășoară oamenii „picnicurile” în pădure, dar și dacă își lasă animalele de companie să se plimbe singure prin pădure:


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 


„Controale cu jandarmeria în jurul Clujului, pentru prevenirea circulației OFF-ROAD și lăsării libere a câinilor, care pot ataca animale sălbatice. În cursul zilei de duminică am desfășurat o acțiune de prevenire privind circulația autovehiculelor de Off-road în păduri și pajiști, dar mai ales în arii naturale protejate împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.

Au fost verificate și condițiile respectării legii în ce privește activitățile de picnic - aprinderea focului, gestionarea gunoiului menajer, dar și modul în care sunt plimbați câinii în pădure”, a anunțat OPMCB.


De asemenea, având în vedere că pădurea Făget reprezintă și fond de vânătoare, clujenii sunt rugați să nu își lase libere animalele de companie, fiindcă „în cazul câinilor hoinari, legea permite chiar împușcarea lor”:

„Acțiunea a avut loc în zona pădurii Făget, mare parte fiind arie protejată. Precizăm că acesta reprezintă și fond de vânătoare, unde lăsarea liberă a animalelor este interzisă, iar în cazul câinilor hoinari, legea permite chiar împușcarea acestora de către vânători. În general populația a fost cooperantă și nu au fost înregistrate situații excepționale, însă avem informații și observam adesea că aspectele verificate în cadrul acțiunii se petrec adesea”, au adăugat reprezentanții organizației.

CITEȘTE ȘI:

Off-road haotic în rezervația naturală Muntele Mare. Tineri inconștienți încalcă legea și distrug o zonă protejată. VIDEO

Pădurea Făget, DISTRUSĂ de hoții de lemne și de cei cu mașini off-road: „De ce facem praf potecile?” FOTO

abonare newsletter