Actualitate

Pasarela pietonală de peste Someș, deja mâzgălită! Are prima „pată de culoare nedorită” și nici nu a fost inaugurată încă

Pasarela pietonală peste Someș din Grigorescu a fost deja mâzgălită cu graffiti și nici nu a fost inaugurată încă. Din păcate nu este o situație izolată în municipiul Cluj-Napoca.

Pasarela pietonală de peste Someș, deja mâzgălită / Foto: Clujul Civic Facebook - Andrei Pasarela pietonală de peste Someș, deja mâzgălită / Foto: Clujul Civic Facebook - Andrei

 

 


Un clujean a semnalat un comportament „anticivic” în Cluj-Napoca, la pasarela pietonală ridicată recent peste Someș. Podul este deja mâzgălit cu spray-uri colorate, deși încă nici nu a apucat să fie inaugurat.

 


„Podul peste Someș de la Parcul Rozelor încă nici nu a fost inaugurat, că deja a primit o „pată de culoare” nedorită. Să sperăm că Primăria va remedia și va găsi o soluție pe termen lung după inaugurare pentru întreținerea acestei și a altor investiții, altfel în zadar muncim și ne trudim cu toții.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Între timp, unde sunt artiștii stradali să acopere măcar cu ceva frumos mîzgăliturile astea?”, a scris un clujean pe grupul Clujul Civic.


În comentarii clujenii au sesizat și alte situații similare. Ei spun că acest lucru se întâmplă și la baza La Terenuri, la skate park, chiar și la podul din Mărăști unde desenele făcute de artiștii stradali sunt ulterior acoperite cu „mâzgăleli”.

Se pune praful pe aparatul de curățat graffiti cumpărat de Primărie

Pe la finalul anului 2019, Primăria Cluj-Napoca a achiziționat o instalație ecologică de curățat graffiti-uri, dar care nu prea pare să fie folosită, fiindcă multe clădiri și poduri ale orașului sunt încă împânzite de „mâzgălituri”, precum spun locuitorii municipiului.


„Poate ar trebui să le aducem aminte că aparatul respectiv există și ar trebui folosit”, a spus un clujean, făcând referire la instalația ecologică menționată mai sus.

Primăria Cluj-Napoca a început pe 8 ianuarie 2020 curăţarea pereţilor clădirilor din oraş de inscripţiile graffiti cu această instalaţie mobilă ecologică pe bază de apă sau abur sub presiune, însă de atunci nu s-a mai auzit nimic de ea.

Instalaţia a costat aproape 250.000 de lei, circa 50.500 de euro.

CITEȘTE ȘI:

FOTO. Se înalță pasarela pietonală peste Someș, în Grigorescu. Primele lucrări la maluri, finalizate la vară

Instalația ecologică de curățat care pune punct graffiti-urilor din Cluj-Napoca: „Cum să-ți bați joc de o clădire nou renovată?”

Primăria Cluj-Napoca curăţă pereţii de graffiti cu o instalaţie mobilă ecologică

Ultimele Stiri
abonare newsletter