Timp Liber

Rețetă Paște 2022. Rețetă pentru cea mai bună ciorbă de miel cu borș și leuștean

Rețetă Paște 2022. Află cum poți să prepari cea mai bună ciorbă de miel cu borș și leuștean, exact ca rețetele bunicilor.

Rețetă Paște 2022. Rețetă pentru cea mai bună ciorbă de miel cu borș și leuștean/ Sursă foto: savoriurbane.com Rețetă Paște 2022. Rețetă pentru cea mai bună ciorbă de miel cu borș și leuștean/ Sursă foto: savoriurbane.com

 

Rețetă Paște 2022. Orice gospodină știe că de pe masa de Paște nu trebuie să lipsească ciorba de miel.


 

Mielul se alege atent, direct de la stână sau din piață, după posibilități. Se verifică să fie proaspăt, dolofan și cel mai important se verifică organele să fie rozalii și sănătoase.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Rețetă pentru cea mai bună ciorbă de miel cu borș și leuștean. Ce ingrediente folosim?

Rețetă pentru cea mai bună ciorbă de miel cu borș și leauștean conține următoarele ingrediente, după rețeta prezentată de savoriurbane.ro:

  • 1 - 1,5 kg de oase si carne de miel (cap, găt, căzături)
  • 3 morcovi
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1-2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 bucată de rădăcină de țelină
  • 2 cepe
  • 1 -2 cepe verzi (dacă sunt în sezon)
  • 1 ardei roșu
  • 3-4 cartofi
  • 2 linguri de ulei (pentru călit zarzavatul)
  • sare, piper
  • cimbru uscat (opțional)
  • 500 ml borș proaspăt
  • leuștean verde tocat

Rețetă pentru cea mai bună ciorbă de miel cu borș și leuștean. Mod de preparare

Acum că ne-am procurat toate ingredientele este timpul să trecem la treabă. Se pun oasele de miel și bucățile de carne într-o oală încăpătoare de circa 6 litri. Se acoperă bine cu apă rece și se adaugă două vârfuri de sare. Următorul pas este să punem carnea pe foc și să îndepărtăm spuma formată la suprafața apei.


În timp ce oasele și carnea de miel stau pe foc ne putem apuca să curățăm zarzavaturile și legumele pentru ciorba de miel.

După ce am curățat bine legumele și zarzavaturile le trecem prin răzătoare. Următorul pas este să alegem o cratiță potrivită pentru zarzavaturi.


Punem zarzavaturile în cratiță și le călim bine la foc mic, timp de 4-5 minute, împreună cu două linguri de ulei. După ce a spumat bine supa adăugăm zarzavaturile în ea. Completăm compoziția din oală cu 2 litri de apă fierbinte, o linguriță de sare și o crenguță de cimbru care se va scoate la final. 

După încă 30 de minute carnea și măruntaiele se scot din ciorbă, se scoate carnea de pe os, măruntaiele se taie cubulețe și apoi se pun la loc în ciorbă.

Se taie in cubulețe restul legumelor: ceapa, cartofii, ardeiul roșu și se taie morcovul în felii.  După ce au fost tăiate cubulețe se pun în oala cu ciorba de miel și se continuă fierberea vreo 15-20 de minute.

Se adaugă borșul, se lasă să dea în clocot și se drege cu gălbenuș și smântână. Când e gata se presară deasupra pătrunjel și leuștean verde.

 

CITEȘTE ȘI:

Rețetă pentru cel mai bun cozonac de post cu nucă, cacao și stafide

Postul Paștelui 2022. Când sunt zilele de dezlegare la pește

Postul Paștelui 2022. Ce NU ai voie să faci în cea mai strictă perioadă din an

Ultimele Stiri
abonare newsletter