Actualitate

Peste șase mii de oameni și-au testat limitele în primul maraton muzical marca Electric City – GALERIE FOTO

O declarație de forță pentru o seară, asta și-a dorit și a reușit să fie Electric City – Youth Day. Evenimentul derulat sâmbătă la Cluj, sub egida „Cluj -Capitală Europeană a Tineretului”, a reușit să adune peste 6000 de oameni, mai mult decât s-a preconizat inițial.

Prin intervențiile arhitecturale și prin zonele amenajate, organizatorii au reușit să pună cu adevărat în valoare noua Sală Polivalentă, folosindu-se de întregul potențial al acestui spațiu. Totul pentru a oferi participanților o experiență complexă, nu doar o serie de concerte.

„Clujul avea nevoie de un eveniment, indoor, mare care să dezmorțească orașul după iarnă. Electric City este un proiect pe care îl pregăteam de 2 ani, iar faptul că anul acesta Cluj este Capitala Europeană a Tineretului ne-a oferit contextul perfect să îl lansăm”, a explicat Teodor Negrea, directorul Boiler Events, organizatorul evenimentului.


Făcut după chipul și asemănarea fratelui mai mare, Electric Castle, evenimentul Electric City a activat rapid comunitatea din jurul festivalului din întreaga țară. În fața scenelor amplasate în Sala Polivalentă și Cluj Arena s-au aflat  tineri veniți special la Cluj pentru a vedea artiști precum Chase&Status, Waldeck, Akua Naru sau David August.

„Tocmai această comunitate este cea care ne-a convins să sprijinim Electric City. Parteneriatul cu echipa EC pentru Cluj 2015 este un exemplu care ilustrează foarte bine modul în care Capitala Europeană a Tineretului poate uni comunităţi care să activeze împreună. Suntem convinşi că Electric City va continua cu succes mulţi ani după 2015”, a spus Diana Apan, director comunicare al programului Cluj 2015.


La Cluj, clujenii au prioritate. Electric City a fost deschis de Grimus, o alegere foarte bună pentru că trupa clujeană are un grup de fani foarte dedicați, ce au fost prezenți în fața Main Stage încă de la ora 18:00. Urma a confirmat ca trupele românești stau foarte bine pe scenă alături de numele de succes internațional care i-au urmat. Akua Naru, Waldeck, All About She au propus stiluri foarte diferite publicului din Sala Polivalentă, însă la fel de bine primite fiecare. Chase and Status a fost punctul culminat pe scena principală, Kove și Jon Kennedy reușind, ulterior, să păstreze atmosfera la intensitate maximă până la ora 6 dimineața.

Activată din primul minut al evenimentului, scena Silent Disco, amenajată în sala de antrenament a Sălii Polivalente a fost un real succes! Zona a fost în permanență plină, foarte mulți oameni descoperind acum unul dintre cele mai de succes concepte ale Electric Castle.


Cluj Arena, prin scena amplasată în parcarea subterană, a dus numele „grele” din muzica electronică. O revelație pentru cei mai puțin familiarizați cu stilul germanul David August și-a adunat fanii, deloc puțini, pentru un super show. Kollektiv Turmstrasse și ABC au ținut scena deschisă până dimineață.

Electric City și-a închis porțile în această dimineață la ora 8.


Până când vor redeschide porțile castelului din Bonțida, organizatorii promit, însă, noi evenimente care să țină publicul în ritm.

abonare newsletter