Actualitate

Clujul dedică finalul lunii aprilie jazzului

Aprilie e declarată la nivel mondial Jazz Appreciation Month, iar cu această ocazie, Clujul aduce împreună într-un program complex, artiști internaționali și legende locale ale jazzului clujean.

Miercuri, 30 aprilie 2014, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Internațională a Jazzului ocazie cu care și la Cluj-Napoca vor avea loc o serie de manifestații.

Seara, de la ora 19.45, la Casa de Cultură a Studenților vor concerta: Ola Onabule (UK), Hailey Tuck  (USA), Angela Avetisyan 4tet (RU), Andrea Bonioli 4tet (IT), Villu Veski (ES) și Big Band Gaio (RO)


Un plus de greutate zilei îl va oferi și Ambasadorul Zilei Internaționale a Jazzului în România, Prof. Dr. Virgil Mihaiu, care va susține un Curs de Estica Jazzului / Jazzul ca limbaj universal - Jazz si Poezie de la ora 15.30, în Sala 32 "acces gratuit" (locatia de desfasurare: Sala 32 @ Casa de Cultura a Studentilor)

Mai mult, întreaga zi va fi încărcată de activităţi dedicate tuturor melomanilor şi studenţilor: workshop-uri de jazz, sesiuni de jazz poetry şi jazz românesc. Iubitorii de jazz pot găsi programul complet al manifestărilor de la finalul lunii aprilie pe site-ul: www.JazzDay.ro.


„Salutăm pasiunea, perseverența și performanțele celor care au pornit mișcarea clujeană de jazz și au contribuit la dezvoltarea jazzului din România, lăsându-și amprenta pe generații întregi de voci bune și instrumentaliști de renume, care poartă numele Clujului și al României pe scene importante ale jazz-ului mondial.”, declară organizatorii Jazzday România.

Anul acesta, în jurul Zilei Internaţionale a Jazzului s-au reunit comunităţi de jazz din întreaga ţară. Astfel, multiple manifestări şi concerte dedicate jazzului se vor organiza în Cluj, Zalău, Alba-Iulia și Bucureşti, alături de entităţi importante din industria muzicală de profil.


La nivel global, această zi internaţională este sărbătorită în peste 200 de oraşe sub patronajul UNESCO.

abonare newsletter