Timp Liber

Șapte turiști rămași înzăpeziți pe un drum din Cluj, ajutați de jandarmi - FOTO

Un grup de turiști au fost ajutați de jandarmi să iasă de pe un drum pe care au rămas înzăpeziți, în zona localității Măguri-Răcătău.

Șapte turiști rămași înzăpeziți pe un drum din Cluj, ajutați de jandarmi. FOTO: Facebook/ Jandarmeria Română Șapte turiști rămași înzăpeziți pe un drum din Cluj, ajutați de jandarmi. FOTO: Facebook/ Jandarmeria Română

 

 


Șapte turiști au fost ajutați de jandarmii clujeni după ce au rămas înzăpeziți cu mașinile pe un drum forestier din localitatea Măguri-Răcătău, se arată într-o postare pe Facebook a Jandarmeriei Române. 

 


În urma unui apel la 112, sâmbătă după-amiază, un echipaj de la Postul de Jandarmi Montan Gilău a fost anunţat de către dispeceratul unităţii cu privire la faptul că trei persoane au rămas blocate cu autoturismul în zăpadă, pe un drum forestier de pe raza localităţii Măguri-Răcătău, în zona cunoscută sub numele de Steaua. În timpul operaţiunii de salvare, jandarmii au fost solicitaţi să ajute alţi patru turişti care şi ei rămăseseră cu maşina în zăpadă, la câteva sute de metri. Toate cele şapte persoane au fost recuperate în siguranţă şi nu au necesitat îngrijiri medicale.
 

„Sâmbătă, un echipaj de jandarmi montani a intevenit în zona localităţii Măguri-Răcătău din Cluj pentru a ajuta șapte turiști care rămăseseră blocați cu mașinile în zăpadă. Din cauza drumului aproape impracticabil, jandarmii au ajuns la acestea după aproximativ o oră, iar în scurt timp au reușit să deblocheze autoturismul din zăpadă.


Toate cele șapte persoane au fost recuperate în siguranţă, fără a necesita îngrijiri medicale. 

Reamintim iubitorilor de drumeţii montane importanţa informării prealabile cu privire la condiţiile meteo şi starea drumurilor de pe traseu, precum şi echiparea corespunzătoare”, a arătat Jandarmeria Română.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Prognoza meteo actualizată. Temperaturi mai ridicate decât cele normale, până la finalul lui aprilie. Cum va fi vremea în minivacanța de Paște.

Ultimele Stiri
abonare newsletter