Timp Liber

Echinocțiul de primăvară 2024. Când are loc, semnificație și tradiții.

Echinocțiul de primăvară din 2024. Data exactă și semnificațiile acestui eveniment astronomic important.

Echinocțiul de primăvară 2024. Când are loc, semnificație și tradiții. FOTO: Depositphotos.com Echinocțiul de primăvară 2024. Când are loc, semnificație și tradiții. FOTO: Depositphotos.com

 

 


Echinocțiul de primăvară este un moment cosmic în care ziua și noaptea au aceeași durată. Acest eveniment marchează începutul primăverii astronomice în emisfera nordică și al toamnei astronomice în emisfera sudică. 

 


Ce este echinocțiul de primăvară?

Echinocțiul de primăvară 2024. Momentul marchează începutul primăverii astronomice, o perioadă de circa 92 de zile. Echinocţiul marchează intersecţia eclipticii cu ecuatorul ceresc, când ziua şi noaptea devin egale.

În 2024, echinocțiul de primăvară are loc la data de 20 martie, la ora 5:06, conform datelor de la Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu.


Echinocțiul de primăvară 2024. Semnificații și tradiții.

Echinocțiul de primăvară este privit de multe culturi ca un moment de renaștere a naturii și de echilibru cosmic. În tradițiile spirituale, acest moment simbolizează începutul unui nou ciclu temporal și al energiilor primăverii. Tradițiile și obiceiurile legate de echinocțiul de primăvară variază în funcție de cultură și regiune, incluzând ritualuri, ceremonii și obiceiuri pentru aducerea norocului și fertilității.

La echinocțiul de primăvară începe noul an agrar. Pe vremuri, copiii „băteau” pământul cu bețe, pentru a alunga frigul. 


În unele zone, copii și tinerii se strângeau în grupuri și împodobeau cu flori o creangă de copac. Apoi colindau în casele gospodarilor și primeau în schimb o floare, bani, ouă sau cadouri. Fetele purtau în păr florile primite. Mai exista obiceiul de a aprinde focuri pe dealuri, pentru a alunga iarna. 

Recomandări pentru echinocțiul de primăvară

Se spune că în această zi nu este bine să te cerți. Altfel, vei strica armonia și liniștea așteptate. De asemenea, ar fi bine să acorzi o atenție mai bună plantelor și, mai ales, să nu le faci rău. Altfel, se spune că răul se poate întoarce împotriva ta.


Echinocțiul de primăvară oferă o oportunitate minunată de a ne conecta cu natura și cu ciclurile sale naturale. În această zi specială, putem să petrecem timp în aer liber, să admirăm renașterea naturii și să ne dedicăm timp pentru reflecție și stabilirea de noi obiective și aspirații.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

FOTO: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

ECHINOCȚIUL DE TOAMNĂ 2023. Momentul în care ziua este egală cu noaptea

Ultimele Stiri
abonare newsletter