Timp Liber

POZA ZILEI. Cum se vede din dronă Poiana Rotundă, locul unde se spune că aterizează OZN-urile din Pădurea Hoia.

Pădurea Hoia-Baciu este un loc plin de legende, de la fantome și apariții supranaturale, la OZN-uri și dovezi ale existenței altor civilizații. Cum se vede din dronă Poiana Rotundă, locul unde ar fi fost fotografiate OZN-uri?

Cum se vede din dronă Poiana Rotundă, locul unde se spune că aterizează OZN-urile? FOTO: Paul GHEORGHECI Cum se vede din dronă Poiana Rotundă, locul unde se spune că aterizează OZN-urile? FOTO: Paul GHEORGHECI

 

 


De numele Pădurii Hoia-Baciu din Cluj-Napoca se leagă mai multe teorii ale conspirației, care au transformat-o într-o destinație populară pentru curioși și aventurieri care vor să afle, pe cont propriu, ce e adevărat și ce e mit. 

 


Poiana Rotundă din Pădurea Hoia, un loc învăluit în mister, nu este nici ea lipsită de legende. Accesibilă foarte ușor la pas sau cu bicicleta, Poiana Rotundă este un luminiș cu formă rotundă-ovală, unde se spune că nimic nu crește.

Cum se vede din dronă Poiana Rotundă, locul unde se spune că aterizează OZN-urile? FOTO: Paul GHEORGHECI

Pădurea Hoia Baciu a fost numită cea mai înfiorătoare pădure din lume, iar Poiana Rotundă este cel mai ciudat loc din pădure. Publicații precum The Guardian sau BBC, The Independent, chiar au scris despre pădurea din Cluj, fiind inclusă și în topul locurilor „bântuite”, lucru care îi fascinează pe turiștii care sunt în căutare de aventură.


Cum se vede din dronă Poiana Rotundă, locul unde se spune că aterizează OZN-urile? FOTO: Paul GHEORGHECI

Numită după un păstor care a dispărut în pădure cu o turmă de 200 de oi, Pădurea Hoia Baciu a apărut în atenţia presei internaţionale în 1968, când Emil Barnea, tehnician militar, a fotografiat ceea ce a susţinut că era un OZN care plutea peste Poiana Rotundă. Ceea ce diferenţiază această poveste de alte mărturisiri cu privire la prezenţa OZN-urilor în România este că Barnea nu avea nimic de câştigat de pe urma afirmaţiilor, ci totul de pierdut. Guvernul comunist a echivalat credinţa lui în paranormal cu nebunie şi sabotaj, iar Barnea şi-a pierdut slujba într-o ţară care nu promitea niciun sprijin pentru cei concediaţi.

Cum se vede din dronă Poiana Rotundă, locul unde se spune că aterizează OZN-urile? FOTO: Paul GHEORGHECI

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Poiana Rotundă din Pădurea Hoia, raiul pasionaților de ENDURO! ATV-urile și mașinile de teren au distrus unul dintre cele mai liniștite locuri

Ultimele Stiri
abonare newsletter