Timp Liber

Alocarea din bugetul local pentru „Mica Unire”, redusă cu 50.000 de lei. Banii, donați de Terapia.

Alocarea din bugetul local pentru sărbătoarea de 24 Ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române a fost redusă cu suma de 50.000 de lei, bani donați de firma Terapia, a anunțat primarul Emil Boc în ședința Consiliului Local de marți, 9 ianuarie.

Alocarea din bugetul local pentru „Mica Unire”, redusă cu 50.000 de lei. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca Alocarea din bugetul local pentru „Mica Unire”, redusă cu 50.000 de lei. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Edilul a depus un amendament la proiectul de hotărâre în acest sens, atât amendamentul, cât și hotărârea fiind aprobate de consilierii locali.

 


„Aș vrea să fac un amendament pentru reducerea sumei alocate pentru evenimentul de 24 Ianuarie cu 50.000 de lei mai puțin, deci de la 240.000 la 190.000 de lei. Aș vrea să mulțumesc domnului Dragoș Damian de la Terapia, care s-a oferit din proprie inițiativă să sponsorizeze cu 50.000 de lei acest eveniment și cu aceeași sumă să sponsorizeze și alte evenimente pe parcursul anului. În acest caz punctual, această sponsorizare înseamnă o economie de 50.000 de lei de la bugetul local. E un gest pe care îl salut, așa cum am salutat implicarea altor companii clujene în demersuri civice și pentru sprijinirea comunității. Avem nevoie de sprijinul lor pentru a putea menține orașul ca oraș în care nimeni nu este uitat și nimeni nu este abandonat”, a declarat primarul Emil Boc. 

Sărbătoarea de 24 Ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române va fi celebrată la Cluj cu manifestări oficiale, concerte și un spectacol de artificii. 


„În 2024 sărbătorim 165 de ani de la Unirea Principatelor Române. Propunem să celebrăm acest eveniment printr-o serie de momente artistice, dar și un spectacol de artificii”, se arată în hotărâre.

Pe ce vor fi cheltuiți banii?

Potrivit proiectului de hotărâre, suma pentru manifestările de 24 Ianuarie va acoperi: cheltuieli legate de prestațiile artiștilor (onorariul, transportul, cazarea, masa), costurile pentru scenă, led, sonorizare și lumini, spectacol de artificii, promovarea evenimentului.


„Municipiul Cluj-Napoca a devenit unul din cele mai importante orașe din Europa în ceea ce privește vitalitatea culturală datorită unor evenimente de talie internațională precum: TIFF, Untold, Sports Festival, Jazz in the Park, Opera Aperta, Festivalul Internațional de Carte Transilvania, Zilele Culturale Maghiare, dar și datorită altor evenimente cultural-artistice renumite. Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca de asemenea o serie de evenimente de tradiție pentru clujeni și turiști deopotrivă: Ziua Unirii Principatelor Române, Zilele Clujului, Ziua Națională a României, Revelion, etc, reușind să oferim cu fiecare ocazie o experiență unică, adaptată evenimentului specific”, mai arată administrația locală. 

Ziua de 24 Ianurie este sărbătoare liberă legală. Zilele libere legale se aplică tuturor românilor, însă pentru angajații din sectorul bugetar Guvernul decide dacă acordă zile suplimentare libere pentru a face punte între o sărăbătoare legală și un weekend.


Foto: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

CITEȘTE ȘI:

240.000 de lei de la bugetul local pentru manifestarea de „Mica Unire” de la Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter