Timp Liber

Vreme mai caldă în țară de Revelion și în prima săptămână din 2024! Vezi prognoza meteo pentru Cluj.

Meteorologii estimează că vremea de Revelion și în prima săptămână din anul 2024 se va încălzi. Inclusiv de Bobotează, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit.

Vreme mai caldă de Revelion decât în mod normal / Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Vreme mai caldă de Revelion decât în mod normal / Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în noaptea de Revelion în cea mai mare parte a ţării, dar şi în prima săptămână din ianuarie. 

 


Zăpada va mai fi prezentă doar la altitudini de peste 1.500 de metri, a declarat, vineri, pentru agerpres.ro, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

„Vom avea o vreme mai caldă în ultima zi a anului 2023. Maximele la scara întregii ţări, în 31 decembrie, vor fi cuprinse între 5 până la 12-13 grade (…) în noaptea trecerii în noul an 2024 va fi o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, pentru că minimele pe parcursul nopţii vor fi în cea mai mare parte a ţării pozitive, cu cele mai ridicate valori, 4-5 grade în partea de vest, sud-vest a ţării, 6-7 grade în zona litoralului, minime coborâte spre minus 4 - minus 5 grade doar în zonele depresionare din estul Transilvaniei, în timp ce în restul regiunilor vorbim de minime uşor pozitive spre 1-3 grade Celsius”, a afirmat Mateescu.


Potrivit prognozei meteo de pe site-ul ANM, în Cluj-Napoca pe 31 decembrie, temperatura maximă va fi de 7 grade, iar cea minimă de -1 grad Celsius. În prima zi din anul 2024, vom avea temperaturi de maxim 8 grade Celsius, iar temperatura minimă pe timp de noapte va fi de 0 grade. În a doua zi din an, pe 2 ianuarie, vremea va fi mai caldă. Temperatura maximă va fi de 10 grade, iar cea minimă de 2 grade Celsius.

Vremea la început de 2024 în țară

Mateescu a precizat că şi primele zile din 2024 vor fi caracterizate de o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu maxime termice de 13-14 grade Celsius, iar cunoscutul ger al Bobotezei din ziua de 6 ianuarie va lipsi cu desăvârşire.


„Actualizarea estimărilor pentru luna ianuarie 2024 confirmă semnalul pentru o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în prima săptămână a noului an, cu abateri termice pozitive la nivelul temperaturilor medii zilnice mai mari de 5 până chiar 10 grade Celsius, pentru că în mod obişnuit ar trebui să ne aşteptăm la maxime până la cel mult 4-5 grade Celsius, iar maximele, în prima săptămână, cu mici variaţii de la o zi la alta a anului 2024, vor fi cuprinse între 5 până la posibil 13-14 grade. La acest moment putem să apreciem că şi ziua de 6 ianuarie, de ziua Bobotezei, va fi mai caldă decât în mod obişnuit, dar cu siguranţă pe măsură ce ne apropiem de ziua respectivă vom actualiza informaţiile, însă estimările indică o probabilitate ridicată ca prima săptămână din noul an să fie o săptămână mai caldă decât în mod obişnuit”, a subliniat şefa ANM.

Potrivit sursei citate, zăpada va lipsi în noaptea dintre ani în zonele joase de relief.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Sărbătoare în centrul Clujului, de Revelion 2024! Cine cântă în Piața Unirii în noaptea dintre ani?

Programul magazinelor din Cluj în perioada Revelionului. Cum poți face cumpărături pentru Anul Nou?

Ultimele Stiri
abonare newsletter