Timp Liber

Lights On implică arta în spațiul public cu studenții din Cluj-Napoca. Instalație luminoasă, realizată sub lumină UV

Lights On este primul festival de light-art din România care implică direct studenții de la UAD într-o expoziție în spațiul public.

Instalația „Talk Socks” care a fost expusă și la Timișoara/ Foto: Lights On Romania - Facebook Instalația „Talk Socks” care a fost expusă și la Timișoara/ Foto: Lights On Romania - Facebook

 

 


Organizatorii festivalului Lights On au anunțat colaborarea cu studenții de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca pentru realizarea unei expoziții de excepție.

 


„Între 24 noiembrie și 3 decembrie ne revedem la Cluj. Vino la o expoziție inedită care celebrează colaborarea dintre festivalul Lights On și Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca”, au transmis organizatorii.

„Talk Socks”, propunerea studenților din Cluj-Napoca

În cadrul expoziției de la Cluj-Napoca, va fi expusă instalația „Talk Socks” care a putut fi văzută și la Timișoara.


Potrivit Lights On, „Talk Socks” reprezintă un pretext de activare socială a comunității în jurul temelor regăsite în cotidian, o personificare a tipologiilor de cetățeni și a ideilor acestora sub formă de șosete. 

CITEȘTE ȘI:
Mesajul „Te aștept” luminează pe Podul Elisabeta din Cluj-Napoca

De asemenea va fi expusă și instalația „In Between” cele trei cuburi aparent simple, dispuse cu precizie pe socluri negre, ascund sub suprafețele lor oglinzi false care dezvăluie o structură internă complexă și electrizantă. Această lucrare, care reprezintă o sinteză între artă și știință, adaugă un element inedit peisajului natural, atrăgând privirile și imaginația.


Lor li se adaugă o expoziție de fotografie care cuprinde câteva dintre cele mai spectaculoase instalații produse sau aduse de Lights On în România, dar și câteva dintre spațiile inedite puse în slujba artelor vizuale.

Accesul e liber și disponibil între orele 18:00-22:00. Lucrările vor putea fi văzute în cartierul Mărăști pe strada Aurel Vlaicu, numărul 17.


Despre Lights On

Lights On este un festival de instalații de lumină lansat de Asociația Daisler la Cluj-Napoca în 2018. Evenimentul a reușit rapid să-și atragă fani din toate rândurile pentru că promovează o nouă nișă a artelor vizuale în spații publice, activări urbane dintre cele mai inedite, dar și colaborări fascinante intersectoriale.

Lights On face parte din rețeaua ILO (International Lights festival Organisation), fiind înfrățit cu evenimente majore de la nivel internațional, precum festivalurile de lumină Canary Wharf Winter Lights sau Glow Eindhoven dar și Fete des Lumiere, cel mai mare festival de lumină al lumii.

Festivalul este organizat și creat de Asociația Daisler din Cluj-Napoca, o organizație non-profit care are ca scop facilitarea proceselor de activare, reactivare și transformare urbană prin inițiative culturale creative inedite.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Instalația de lumini „MI-E DOR DE TINE” s-a aprins la celebrul Muzeu al Ciocolatei din Köln. Germania este patria adoptivă pentru aproape 1 milion de români!

Cum a reușit Asociația Daisler să readucă la viață o clădire în paragină din Timișoara. Un fost restaurant, transformat în hub cultural.

Ultimele Stiri
abonare newsletter