Timp Liber

Un nou traseu turistic extrem de spectaculos în județul Cluj. Tur ghidat și discuții cu salvamontiștii

Sâmbătă, 28 octombrie, va fi inaugurat un nou traseu turistic în Apuseni. Clujenii sunt invitați să participe la turul ghidat realizat de salvamontiști.

Sâmbătă, 28 octombrie, clujenii sunt invitați la inaugurarea noului traseu Rusești-Dâlboacă-Colții Șoimului-Rusești/ Foto: Eliza Lucaciu -  monitorulcj.ro Sâmbătă, 28 octombrie, clujenii sunt invitați la inaugurarea noului traseu Rusești-Dâlboacă-Colții Șoimului-Rusești/ Foto: Eliza Lucaciu - monitorulcj.ro

 

 


Sâmbătă, 28 octombrie, clujenii sunt invitați la inaugurarea noului traseu Rusești-Dâlboacă-Colții Șoimului-Rusești.

 


Noul traseu, marcat cu punct roșu, va include traseul deja existent dus-întors Rușești – Dâlboacă, marcat cu punct roșu dublu, care a fost remarcat. Lungimea traseului este de circa 12,5 km, iar gradul de dificultate este unul ușor. 

Salvamontiștii Salvamont-Salvaspeo Cluj au anunțat că cei interesați să participe la inaugurarea traseului o pot face sâmbătă, la ora 9:30.


Punctul de întâlnire va fi în Rusești, în zona troiței de pe drum, pe lângă Pensiunea Denny.

„Așa cum știți din invitația lansată, sâmbătă, 28 octombrie, inaugurăm un nou traseu – spectaculos – în județul Cluj. Și, în premieră, inaugurarea va consta într-un tur ghidat al traseului Rusești-Dâlboacă-Colții Șoimului-Rusești. 
Salvatorii montani din Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, instituție din subordinea Consiliului Județean Cluj, vă vor aștepta, începând cu ora 9:30 în Rusești, în zona troiței de pe drum, pe lângă Pensiunea Denny: coordonate 46.69824 N și 23.15697 E.
Mașinile, noi am dori cât mai puține la cât mai mulți oameni, din pricini lesne de bănuit -locuri de parcare limitate și protejarea mediului - , le vom lăsa în zonă. Dacă vor fi prea multe mașini, cei ce sosesc mai târziu vor trebui să le lase în aval de locul de întâlnire. (Noi organizăm tura pe munte, deci nu ne apostrofați pentru locurile de parcare).
La ora 10:00 facem un scurt instructaj la intrarea în traseu și purcedem spre amonte, prin minunatul defileu al Someșului Cald. Parcurgem partea de defileu până la Dâlboacă (moara veche), apoi începem un urcuș prin pădure până spre crestă, la locurile de belvedere, șase la număr. Din creastă, apoi, urmând Dâmbul Lung spre Colții Tarniței (ultimul punct de belvedere), ne întoarcem la Rusești”, au transmis Salvamontiștii.


Ce trebuie să avem pe traseu?

Durata estimată de parcurgere a traseului este de 4-5 ore. Traseul este accesibil și copiilor cu vârste începând de la 8-9 ani, cu  experiență în drumeții, însoțiți de adulți. Este recomandat ca participanții să aibă asupra lor apă și o gustare și să fie echipați cu bocanci și haine de ploaie.

Potrivit salvamontiștilor, din bagajul celor prezenți la inaugurare nu trebuie să lipsească bocanci și pelerină de ploaie.


„OBLIGATORIU bocanci și o haină de ploaie. Îmbrăcămintea ar fi bine să fie tehnică și să vă echipați pe principiul straturilor. Temperatura nu se arată mai mare de 14 grade. Apoi, un rucsac mic cu apă, batoane sandwich-uri, etc., nu ar strica ceva de acoperit capul, o folie de supraviețuire.
Cine poate veni: oricine se simte în stare să parcurgă un traseu de lungime de circa 12,5 km cu o diferență de nivel pozitivă cumulată de peste 700 de metri în circa 5 -6 ore. Ce recomandăm noi: copii să aibă minim 8-9 ani și să mai fi umblat pe munte. Cățeii sunt bineveniți, nu sunt stâne pe traseu, dar prin Rusești se merge pe drum, în curți mai sunt ceva câini, deci să aveți obligatoriu lesă”, au adăugat salvamontiștii.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un nou traseu turistic extrem de spectaculos, prin cele mai frumoase zone din Cluj: „Cu 6 puncte de belvedere!”

Nou traseu turistic în Apuseni în județul Cluj. Are 12 km și 6 puncte de belvedere - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter