Timp Liber

NINGE la Vlădeasa! Prima zăpadă s-a așternut deja în Cluj, la cota 1.400 - FOTO/ VIDEO

Primii fulgi de nea au căzut duminică în zona de munte a județului Cluj. Meteorologii anunță vreme deosebit de rece pentru această perioadă a anului.

NINGE la Vlădeasa! Prima zăpadă s-a așternut deja în Cluj, la cota 1.400 - FOTO: Facebook/ Cabana Vlădeasa NINGE la Vlădeasa! Prima zăpadă s-a așternut deja în Cluj, la cota 1.400 - FOTO: Facebook/ Cabana Vlădeasa

 

 


A nins duminică dimineață în satul Rogojel din comuna Săcuieu. Primii fulgi de zăpadă au căzut la Cabana Vlădeasa, la cota 1400. 

 


Vremea rece a venit mai repede anul acesta, în zona muntoasă a județului. Este prima ninsoare din acest sezon, iar meteorologii anunță că vremea se menține rece mai multe zile.

Imagini live de la Vlădeasa puteți vizualiza AICI!


Prima zăpadă s-a așternut pe Vârful Vlădeasa - FOTO: Facebook/ Cabana Vlădeasa

Vreme neobișnuit de rece în toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri trei avertizări meteo Cod galben. Alertele sunt în vigoare de vineri până duminică și anunță vremea severă, cu ploi torențiale, vijelii și grindină. Duminică, toată țara va fi sub avertizare de vânt puternic, cu rafale de 75 km/h.

La munte la sunt așteptate de mâine precipitații mixte de lapoviță și ninsoare. Ușor simțim cum se apropie iarna. În restul zonelor va ploua mult, temperatura va scădea, iar noaptea se vor înregistra chiar 2-3 grade în depresiuni.


În vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale.


Duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte.

CITEȘTE ȘI:

COD GALBEN și PORTOCALIU de ploi torențiale în Cluj! Cantitățile de apă pot depăși 70 de l/mp

Ultimele Stiri
abonare newsletter