monitorulcj.ro Menu

OPINIE. Măşti şi echipamente de protecţie, dezinfectante, vaccinuri nu se mai fabrică în România. Sunteţi mulţumiţi la ce a dus dezindustrializarea?

Ce are coronavirusul cu dezindustralizarea României, vă veţi întreba? Se pare că are, pentru că din cauză că s-au închis fabrici care produceau măşti şi echipamente de protecţie, dezinfectanţi şi vaccinuri, România nu-şi poate asigura stocuri necesare de astfel de produse decât apelând la importuri - fapt arhicunoscut de altfel, după aderarea de UE România a devenit importator net de echipamente medicale, medicamente şi consumabile şi exportator masiv de personal medical calificat.

Epidemia de rujeolă. Unde sunt vaccinurile?

La începutul lunii aprilie, Ministrul Sănătăţii anunţa că a semnat procedura pentru achiziţia urgentă a vaccinului împotriva rujeolei. “Urgent” şi “cât de curând” au rămas doar vorbe goale. Vaccinurile încă lipsesc.

Criză de vaccinuri la Cluj

Criza vaccinurilor din România se adânceşte. Peste 30 de mii de copii au rămas neimunizaţi împotriva unor boli care pot deveni grave, iar autorităţile încă nu au soluţii.

Opt vaccinuri vor fi obligatorii pentru înscrierea copiilor la grădiniţă/şcoală. Şcolile vor fi aspru amendate dacă nu vor respecta legea

În România vor deveni obligatorii opt vaccinuri administrate împotriva unor boli care pot produce complicaţii grave la copii sau chiar moartea. Proiectul legii vaccinării precizează şi amenzile aplicate în cazul nerespectării acestei obligativităţi şi cine sunt cei vizaţi de amenzi. Proiectul, care urmează să fie pus în dezbatere publică, apare pe fondul scăderii în ultimul an cu 19% a acoperirii vaccinale în Bucureşti. Crize similare ale vaccinării au apărut şi în Ucraina, Franţa, Spania sau Germania, unde au murit copii din cauza unor boli 100% prevenibile prin vaccinare.