monitorulcj.ro Menu

UBB premiază excelenţa

Un număr de 47 de membri ai echipei Universităţii Babeş-Bolyai vor primi luni, 18 decembrie 2017, premii pentru excelenţa în activitatea desfășurată în acest an.

Manifest împotriva plagiatului, la Cluj

Sătul de cenzura impusă, Președintele Asociației Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitată (GRAUR), Dorin Isoc, lansează „Manifestul academin pentru integritate” de la Cluj.

Scrisoare DURĂ de la Cluj: Plagiatorii provin din rândul profesorilor şi aparţin grupurilor infracţionale constituite în jurul rectorilor

Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Altenativă Universitară (GRAUR) Cluj-Napoca a trimis sâmbătă o scrisoare deschisă către ministrul Educaţiei Mircea Dumitru prin care i-a cerut revocarea rectorilor şi decanilor “pentru care există dovezi publice de plagiate”, precizând totodată că “un segment semnificativ al plagiatorilor din universităţi provin din rândul profesorilor şi aparţin adesea grupurilor infracţionale constituite în jurul rectorilor şi decanilor”.

Studenţi: Universităţile apelează uneori la practici demne de perioada comunistă. Ce s-a întâmplat la UBB

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) atrage atenția asupra cazurilor tot mai numeroase din ultima perioadă în care universitățile au încercat să reducă la tăcere orice formă prin care studenții și-au exprimat nemulțumirea față de starea sistemului educațional, apelând uneori la practici demne de perioada comunistă.

10 cadre didactice din UBB, premiate la Gala Profesorului Bologna

Zece cadre didactice din Universitatea Babeș-Bolyai au primit titlul de “Profesor Bologna” acordat de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), în cadrul unei Gale organizate la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Universitarii pensionabili trec la plata cu ora

Curtea Constituţională a decis, în unanimitate, că sunt neconstituţionale unele prevederi ale articolelor 284 şi 289 din Legea educaţiei, referitoare la situaţiile în care cadrele didactice din învăţământul superior pot rămâne titulari şi după împlinirea vârstei de pensionare.