Educație

Peste 4.200 de profesori din Cluj se vor vaccina anti-COVID. Unde vor fi centrele de imunizare?

Campania de vaccinare anti-COVID în rândul profesorilor începe de vineri, 26 februarie. Subprefectul Clujului, Irina Munteanu a explicat care este situația în acest moment și unde vor fi centrele medicale pentru imunizarea profesorilor.

 

 


Campania de vaccinare în rândul profesorilor din Cluj începe de mâine, 26 februarie pentru cei din cadrul universității, respectiv de luni pentru profesorii preuniversitari. Profesorii vor avea fluxuri special dedicate imunizării.

 


Potrivit subprefectului Clujului, Irina Muneanu se vor imuniza peste 4.200 de profesori în patru centre medicale, special amenajate pentru dascăli.

„Vaccinarea profesorilor universitari va începe de vineri, iar de luni vor intra la vaccinare și profesorii din învățământul preuniversitar. Campania va dura aproximativ o săptămână, iar apoi se va administra rapelul. Profesorii se vor imuniza cu cele două vaccinuri anti-COVID: Pfizer și AstraZeneca. În total, urmează să se vaccineze peste 4.200 de profesori din Cluj”, a declarat pentru monitorulcj.ro Irina Munteanu, subbrefectul Clujului.


Unde vor fi centrele de imunizare pentru profesori?

Centrele pentru imunizarea profesorilor din învățământul preuniversitar vor fi în: Școala Gimnazială Ion Creangă, Școala Generală Iuliu Hațieganu și în Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania. Campania de vaccinare anti-COVID pentru profesorii preuniversitari începe luni, 1 martie.

De asemenea, profesorii universitari se vor imuniza la Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca, începând de vineri, 26 februarie.


Inspectoratul Școlar Județean s-a ocupat de programarea profesorilor din fiecare unitate de învățământ, anunță subbrefectul Clujului.

În urmă cu o săptămână, liderul Sindicatului Liber al Învățământului Preuniversitar Clujean, Lucia Cojocaru a declarat pentru monitorulcj.ro că este prevăzută amplasarea unor centre volante de vaccinare, unul dintre ele fiind la Casa Corpului Didactic Cluj.


„Sunt colegi care nu au reușit să se programeze încă pentru vaccinare, iar aceste centre volante sunt binevenite. Profesorii încep să conștientizeze și probabil, văzând că și alți colegi s-au vaccinat, au început să se programeze în număr tot mai mare. Acesta este cu siguranță un ajutor pentru cei care nu au reușit să se vaccineze încă”, a spus Lucia Cojocaru.

Chiar dacă la începutul campaniei de vaccinare a existat o reticiență în rândul profesorilor privind vaccinarea anti-COVID, acum ei își doresc să se vaccineze.

„A existat o reticență de la începutul campaniei de vaccinare, care era firească, fiind vorba despre o situație nouă. Această reticiență s-a diminuat semnificativ odată cu începerea administrării vaccinurilor și vedem foarte ușor că din ce în ce mai multă lume își dorește vaccinarea, fiind deja creată o adevărată luptă pentru locurile disponibile”, a spus subprefectul.

CITEȘTE ȘI:

Profesorii clujeni, tot mai nerăbdători să se vaccineze. Vor fi deschise două centre volante de vaccinare dedicate lor

Ultimele Stiri
abonare newsletter