monitorulcj.ro Menu

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest preventiv

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, trimişi în judecată în dosarul privind mita primită de la familia lui Bercea Mondial, rămân în arest după ce Tribunalul Constanţa a constatat, luni, legalitatea şi temeinicia luării măsurii arestării preventive.

Mircea Băsescu, audiat ca denunțător la DNA

Mircea Băsescu este audiat, în această dimineață, la Departamentul Național Anticorupție (DNA) în calitate de denunțător în cazul unei scrisori adresate lui Nati Meir, depusă la DNA de avocatul fratelui preşedintelui, Nelu Taşcă.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână rămân în arest

Instanța de judecată a Tribunalului Constanța au respins, miercuri, cererile lui Mircea Băsescu și Marian Căpățână de înlocuire a măsurii arestării preventive cu controlul judiciar, fratele președintelui rămânând astfel în arest, hotărârea nefiind însă definitivă și putând fi contestată în termen de 48 de ore la Curtea de Apel.

Băsescu s-a gândit la demisie în urma arestării fratelui său

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că a avut şi varianta demisiei, în contextul scandalului în care e implicat fratele său, şi că a discutat şi cu unele instituţii ale statului, precizând că o demisie, deşi ar fi fost cel mai uşor lucru, nu ar fi dat nicio şansă candidatului dreptei.