Actualitate

Mircea Băsescu și Marian Căpățână rămân în arest

Instanța de judecată a Tribunalului Constanța au respins, miercuri, cererile lui Mircea Băsescu și Marian Căpățână de înlocuire a măsurii arestării preventive cu controlul judiciar, fratele președintelui rămânând astfel în arest, hotărârea nefiind însă definitivă și putând fi contestată în termen de 48 de ore la Curtea de Apel.

Miercuri dimineaţă Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost duşi împreună din arestul Poliţiei Capitalei, cu o dubă, la Tribunalul Constanţa.

Şedinţa a durat aproximativ două ore iar după întrevederea cu judecătorii, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost scoşi din sediul Tribunalului, în jurul orei 12.00, fiind urcaţi amândoi în aceeaşi dubă a Poliţiei cu care au fost aduşi la Constanţa şi plecând spre Bucureşti, relatează Mediafax.


La ieşirea din Tribunal apărătorii lui Mircea Băsescu au spus că au susţinut în instanţă că înregistrările existente la dosar nu sunt autentice.

Florin Şurghie, unul dintre avocaţii lui Mircea Băsescu a spus că nu poate fi stabilit caracterul autentic al înregistrărilor puse la dispoziţie de către denunţători pentru că nu au fost puse la dispoziţie aparatele cu care s-au făcut înregistrările existente la dosar. El a precizat că este vorba despre un ”viciu substanţial” şi din acest motiv apărarea a solicitat înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar.


La rândul său, avocatul Nelu Taşcă a spus că înregistrările existente la dosar nu sunt autentice. ”Probele nu sunt autentice, sunt colaje, nu sunt copii fidele, nu există originalul. Expertiza spune că nu sunt originalele”, a afirmat avocatul.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată luni, în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.

abonare newsletter