monitorulcj.ro Menu

Cancerul pulmonar, tratat prin congelare la Cluj-Napoca

Tratament modern şi eficient pentru cancerul pulmonar, la Cluj-Napoca. Maladia e depistată şi tratată prin crioterapie, la spitalul Clinic de Pneumoftiziologie. Aparatul de criochirurgie a costat 40.000 de euro şi este primul de acest gen din ţară.

Negocieri eşuate la Ministerul Sănătăţii pe tema gărzilor suplimentare. Chirurg clujean: O ţară de tâmpiţi de doctori facem muncă benevol

Reprezentanţii Federaţiei Sindicale Hipocrat au discutat miercuri cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii în privinţa gărzilor suplimentare din spitale, care de la 1 august ar trebui să fie realizate în baza unui contract, însă în urma negocierilor nu s-a ajuns la nicio concluzie. Potrivit unui studiu, 76% din medicii români spun că muncesc de gardă şi 36 de ore în continuu, ceea ce duce la o oboseală cruntă şi la scăderea calităţii serviciilor medicale.

Investiţie de 300.000 de euro într-o nouă policlinică în Piaţa Muzeului

În urma unei investiții de peste 300.000 de euro, a fost inaugurată, luni, la Cluj-Napoca, Policlinica Muzeului, parte a rețelei naţionale Regina Maria. Policlinica Muzeului este situată ultracentral, pe o suprafață de 850 de mp, și aduce la Cluj o echipă medicală de top, un laborator de analize medicale, aparatură ultra performantă, dar și un Centru de Medicină Ocupațională și un Centru de Kinetoterapie și Recuperare Medicală.

Deficit de personal la UPU şi SMURD. Raed Arafat: Să vină rezidenţii

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat sâmbătă cu ocazia participării la aniversarea a 20 de ani de SMURD Cluj că în sistemul de primiri urgenţe şi SMURD există deficit de personal, precizând totodată că ar mai fi nevoie de sute de medici la nivel naţional, făcând apel la rezidenţi „să se înroleze în UPU ca să poată lucra şi acolo şi la SMURD”.