monitorulcj.ro Menu

UBB ia din nou atitudine în scandalul locurilor bugetate

Reprezentanții sindicatului Universității Babeș-Bolyai, alături de cei ai sindicatelor din alte mari universități românești din Consorțiul Universitaria, au trimis miercuri, 9 mai 2018, o scrisoare deschisă ministrului Educației Naționale, solicitând soluționarea problemei privind alocarea locurilor bugetate pentru anul universitar 2018-2019.

UBB va scoate la concurs peste 8.000 de locuri bugetate, la nivel licenţă şi master

Înscrierea pentru anul acesta la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va începe luni, 14 iulie, și se va încheia în 31 iulie. Pentru facilitarea acestor înscrieri s-a pus la dispoziția viitorilor studenți o platformă on-line de preînscriere. Numărul locurilor bugetate la licență este același ca și anul trecut, în timp ce locurile bugetate pentru master au crescut ușor.

Majoritatea locurilor bugetate de la UTCN au fost ocupate în sesiunea din vară

Cele 3200 de locuri bugetate de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au fost ocupate în proprţie de 94%, după încheierea sesiunii de admitere din luna iulie, potrivit biroului de presă al univesităţii. Pentru restul locurilor rămase disponibile, instituţia de învăţământ superior clujeană, va organiza, în toamnă, încă o sesiune de admitere.