Educație

Majoritatea locurilor bugetate de la UTCN au fost ocupate în sesiunea din vară

Cele 3200 de locuri bugetate de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au fost ocupate în proprţie de 94%, după încheierea sesiunii de admitere din luna iulie, potrivit biroului de presă al univesităţii. Pentru restul locurilor rămase disponibile, instituţia de învăţământ superior clujeană, va organiza, în toamnă, încă o sesiune de admitere.

Locurile de la buget scoase la concurs se adresează studenţor care s-au înscris la una dintre cele 9 facultăți din Cluj-Napoca, 4 din Centrul Universitar Nord Baia-Mare sau extensiile universitare din Alba-Iulia, Bistrița, Satu-Mare și Zalău. Ele au fost ocupate în proporție de 94%, urmând ca pentru cele neocupate să se organizeze o sesiune de admitere în luna septembrie.

Potrivit reprezentanţilor Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, pentru anul universitar 2013-2014, instituţia de învăţământ universitar oferă 106 programe de studii de licență la care s-au înscris în sesiunea iulie 5630 de candidați. Cele mai solicitate au fost Facultatea de Automatică și Calculatoare și Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, unde s-a înregistrat cea mai mare concurență din ultimii ani, precum și Arhitectură și unele specializări din cadrul Facultăților de Construcții de Mașini și Mecanică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter