Educație

UBB ia din nou atitudine în scandalul locurilor bugetate

Reprezentanții sindicatului Universității Babeș-Bolyai, alături de cei ai sindicatelor din alte mari universități românești din Consorțiul Universitaria, au trimis miercuri, 9 mai 2018, o scrisoare deschisă ministrului Educației Naționale, solicitând soluționarea problemei privind alocarea locurilor bugetate pentru anul universitar 2018-2019.

“Conducerile sindicatelor din Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea din București şi Universitatea de Vest din Timișoara, universităţi membre ale Consorţiului Universitaria, vă transmit nemulțumirea membrilor acestora în privința situației generate de tergiversarea găsirii unei soluții bazate pe dialog la problema generată de alocarea locurilor bugetate la universitățile amintite.

Ca actori sociali, cele patru sindicate promovează dialogul, normalitatea academică, siguranţa şi transparenţa în soluţionarea situațiilor conflictuale apărute. Niciun demers democratic al marilor universităţi nu a reuşit să aşeze părţile implicate la masa tratativelor și nici dialogul promis a fi inițiat de către domnul ministru în cadrul discuției din data de 27.04.2018 nu s-a realizat.


În lipsa unui dialog real și dedicat, situația poate genera consecințe multiple și negative, pe orizont de timp scurt, mediu și lung, mai ales în condițiile finanțării sistemului educațional la limita de avarie.

Solicitarea în comun a celor patru sindicate este îndreptată spre găsirea resurselor necesare disponibilității de a dialoga și a negocia.


Sindicatul UNIO dela Universitatea Alexandru Ioan Cuza

Sindicatul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca


Sindicatul Personalului Didactic din Universitatea din București Alma Mater

Sindicatul Universitas Timisiensis, Universitatea de Vest din Timișoara”, se arată în scrisoarea deschisă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter