monitorulcj.ro Menu

Şedinţa CEX PSD la ora 13.00, unde se vor stabili înlocuitorii pentru cele patru portofolii rămase vacante

Liderii PSD se reunesc vineri, la ora 13.00, într-o nouă şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, după ce joi seara, după aproape şapte ore, social democraţii nu au mai dat vot pentru susţinerea faţă de cei patru miniştri care au anunţat că sunt dispuşi să demisioneze. De asemenea, astăzi are loc şi o discuţie în Coaliţie, pentru a lămuri situaţia lui Viorel Ilie, ministrul susţinut de ALDE, căruia premierul îi vrea demisia.

Inspecția Judiciară va fi independentă

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, luni, că, în opinia sa, se va merge către varianta ca Inspecţia Judiciară să fie o instituţie autonomă. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a lansat o nouă variantă, ca Inspecţia Judiciară să fie o instituţie autonomă, cu propria lege de funcţionare.

OPINIE. Lovitură de „stat” sau de „plecat”

Liviu Dragnea a vorbit, în gura mare, aseară, despre „un atac violent la o altă putere a statului, un atac violent la guvern”, Călin Popescu Tăriceanu a rostit, fără să clipească, expresia „o lovitură de stat” (nu erau înțeleși între ei!). Să închidem pentru o clipă ochii și să încercăm să vedem cine vorbește și la ce se referă?

Cum explică Dîncu controversatul proiect care permite condamnaţilor să intre în Guvern

Controversatul proiect privind condamnaţii penal in Guvern a fost elaborat în timpul Guvernului Cioloş. Fostul vicepremier, Vasile Dîncu clarifică modificările aduse Codului Administrativ în perioada în care era ministru al Dezvoltării, printre care și prevederea prin care persoanele reabilitate după o condamnare pot fi în Guvern.