monitorulcj.ro Menu

Cum explică Dîncu controversatul proiect care permite condamnaţilor să intre în Guvern

Controversatul proiect privind condamnaţii penal in Guvern a fost elaborat în timpul Guvernului Cioloş. Fostul vicepremier, Vasile Dîncu clarifică modificările aduse Codului Administrativ în perioada în care era ministru al Dezvoltării, printre care și prevederea prin care persoanele reabilitate după o condamnare pot fi în Guvern.

Cordoş, despre Dragnea şi negocierile cu UDMR: “Ca lider de partid e firesc să încerce să treacă moţiunea pe care el a propus-o”

Preşedintele PRU Cluj Alexandru Cordoş consideră că apropierea liderului PSD Liviu Dragnea de UDMR este firească, în contextul în care acesta încearcă să treacă moţiunea pe care el a propus-o. Cordoş consideră însă că gestionarea PSD în acest moment prin eliminarea oamenilor cu expereinţă şi interimate este una greşită, care duce la supuşenie.

OPINIE. Prejudicii și beneficii în politică

E greu să scrii despre acțiuni (politice) în desfășurare, cu „eroi” mulți și interese divergente, supuse unor puternice manevre de manipulare și diversiune mediatice. E greu, dar poate fi util pentru a nu pierde firul principal al acestor evenimente de interes public major.