monitorulcj.ro Menu

Rămăşiţele "chiaburului" executat de şefii Securităţii Cluj din capriciu, descoperite după 66 de ani. Fiica acestuia mai trăieşte

Rămăşiţele pământeşti ale unui localnic din Bistra, o comună din Munţii Apuseni, executat de Securitate în august 1950 şi îngropat într-un loc izolat în care rudele nu au avut voie să pună o cruce sau un semn, au fost descoperite în cursul serii de luni în cadrul unei acţiuni de investigaţii arheologice organizată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Cum au ordonat şefii Securităţii Cluj uciderea unui chiabur dintr-un capriciu

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca (MNIT), organizează săptămâna viitoare o acţiune de investigaţii arheologice pe teritoriul comunei Bistra din judeţul Alba.

IICCMER cere urmărirea penală a torţionarului Teodor Sârbu din Turda

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) solicită Parchetului începerea urmăririi penale pentru Refic Fizula, Neculai Tilici şi Teodor Sârbu, pe care îi acuză de crime şi abuzuri în perioada comunistă.

Pe urmele lui Flore Tahâș, fost membru al rezistenței anticomuniste, împușcat în cap

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) împreună cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei organizează între 14 și 15 iulie în Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud, o acțiune de investigaţii arheologice prin care se dorește găsirea rămășițelor lui Flore Tahâș, un presupus membru al rezistenței anticomuniste, care a fost împușcat în cap de Securitate la 25 iulie 1950.