monitorulcj.ro Menu

Maidanezii, chiriaşi la Primăria Cluj-Napoca de doi ani

Reprezentanţii Centrului de ecarisaj de pe strada Bobâlnei, care aparţine de Primăria Cluj-Napoca, spun că locurile sunt limitate şi fac cu greu faţă numărului mare de câini fără stăpân care există în centru. Cu o capacitate totală de 150 de locuri, la ora actuală la adăpostul de câini trăiesc puţin peste 170 de patrupede.

Câinii fără stăpân vor fi eutanasiaţi după 14 zile. Amendamentul a fost adoptat de Camera Deputaţilor

Amendamentul la Legea privind câinii fără stăpân care stabileşte un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi, a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor, marţi, 10 septambrie. Acesta prevede şi faptul că edilii au posibilitatea să amâne eutanasierea.

Peste 70 la sută dintre bucureşteni ar vota pentru eutanasierea maidanezilor

Aproape trei sferturi dintre bucureşteni ar vota la referendum pentru eutanasierea câinilor fără stăpâni, iar 54 la sută cred că aceasta este singura variantă pentru rezolvarea problemei, rezultă dintr-un sondaj de opinie, realizat joi de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

Antonescu, de acord cu Băsescu în privinţa eutanasierii câinilor

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, referindu-se la problema câinilor fără stăpân, că "este mai logic" ceea ce a propus Traian Băsescu, respectiv adoptarea unei OUG, apreciind că astfel "măcar o luăm pe o cale", în opinia sa referendumul propus de Oprescu fiind inutil.