monitorulcj.ro Menu

Ministrul Fondurilor Europene vorbeşte la Cluj despre funie în casa spânzuratului: “Este prețul pe prostie plătit de România”

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, vorbeşte la Cluj despre funie în casa spânzuratului: “Corecțiile financiare pe actualul cadru financiar îl estimăm la un miliard de euro. Este prețul pe prostie plătit de România pentru faptul că a pus în funcții cheie oameni, care, din păcate, nu trebuiau să fie acolo. Și mai ales în zona de achiziții publice”. Judeţul Cluj se poate lăuda cu două mari eşecuri în derularea proiectelor cu fonduri europene: Centrul de Deşeuri şi reabilitarea drumului turistic Răchiţele-Ic Ponor.

Program de practică, pe bani europeni, lansat de UBB Cluj în parteneriat cu Cluj IT Cluster

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Cluj IT Cluster, unul dintre cele mai importante clustere în domeniul IT la nivel naţional, lansează proiectul POSDRU „Creșterea oportunităților de ocupabilitate prin practică de succes (PRACT-IT)”, prin care va facilita participarea a 450 de studenți la stagii de practică, cu durata de 3 săptămâni, în cadrul a 40 de organizații din lanțul de valoare al industriei de IT, cu precădere dintre membrii ai clusterului.

Studenții de la UBB pot face practică la companiile membre ale Cluj IT Cluster

Universitatea Babeş-Bolyai, în calitate de solicitant și Cluj IT Cluster, în calitate de partener, au demarat, la data de 5 mai 2014 implementarea proiectului „Creşterea oportunităţilor de ocupabilitate prin practică de success (PRACT-IT) cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Comisari europeni, miniştri, academicieni, la ediţia 2014 a Cluj Innovation Days

Cluj IT Cluster va organiza, în 20-21 martie, evenimentul Cluj Innovation Days, unde peste 400 de persoane vor participa la conferinţe şi workshop-uri dedicate rolului inovării şi antreprenoriatului în dezvoltarea socio-economică, printre invitaţi numărându-se Dacian Cioloş, Liviu Dragnea, Emil Boc.

Cluj IT Cluster caută investitori la München

Asociaţia Cluj IT Cluster va participa săptămâna viitoare la Târgul Investiţional Internaţional Expo Real München 2013, considerat unul dintre cele mai mari târguri de profil din Europa.

Cluj IT Cluster cere platformă cu informaţiile de interes public

Membrii clusterului au trimis deja către premierul Victor Ponta o scrisoare deschisă prin care solicită accelerarea adoptării de către statul român a standardelor Open Data şi urgentarea realizării unei asemenea platforme, care va permite accesul liber şi gratuit la toate informaţiile de interes public din organizaţiile guvernamentale şi care să faciliteze consultarea acestora din partea cetăţenilor şi a mediului de afaceri.