monitorulcj.ro Menu

A „apus” luna din Biserica Piariștilor. Rămân minunile din cea mai vizitată biserică a acestei toamne

Biserica Piariștilor a atras ca un magnet vizitatori în ultimele săptămâni, după ce a găzduit o lună imensă - creația artistului Luke Jerram -, expusă în cadrul festivalului LightsOn. Oare va mai primi atenția ce o merită și după „plecarea” lunii? Cu siguranță, fiindcă Biserica Piaristă adăpostește, la un loc, o icoană făcătoare de minuni, statui ale unor sfinți foarte puternici și reprezentări interesante ale unor scene și personaje biblice.

Luna va putea fi iar vizitată la Biserica Piariștilor, cu anumite condiții

După ce accesul la public a fost interzis la Biserica Piariștilor din cauză că unele persoane au vărsat cafele și băuturi în biserică, organizatorii au discutat cu reprezentanții lăcașului de cult și au venit cu un set de reguli pentru cei care doresc să vaadă instalația „Museum of the Moon”.

Concert vocal-simfonic de colinde la Biserica Piariștilor din Cluj-Napoca

Clujenii vor putea simți atmosfera sărbătorilor printr-un concert de colinde altfel, ancorat în acustica unei biserici de secol 18. Evenimentul are loc miercuri, 28 noiembrie, ora 19:00 la Biserica Piariștilor din Cluj-Napoca, pe strada Universității nr. 5 - intrarea este liberă, iar locurile sunt limitate.