monitorulcj.ro Menu

Autostrada "Bechtel" ÎNGHITE MILIOANE DE EURO în continuare

În prezent, oficialii CNAIR decontează la mijlocul fiecărei luni facturi de milioane de lei pentru supervizarea lucrărilor de construcţie a autostrăzii Braşov-Cluj-Borş. Cunoscută ca autostrada "Bechtel", aceasta a înghiţit zeci de milioane de euro, deşi nu este gata.

Singura autostradă care ar putea fi gata în acest an are şanse minime să fie şi folosită. Imagini din dronă cu lotul A3 Gilău-Nădăşelu

Tronsonul A3 Gilău - Nădăşelu, "ciotul" de 8,7 km de autostradă de lângă Cluj-Napoca, în continuarea Autostrăzii Transilvania de la Turda la Gilău realizată în trecut de Bechtel, are toate premisele să fie terminat până la finele acestui an. Cu toate acestea, şansele ca acest tronson să fie şi dat spre folosire sunt minime pentru că nu este legat de restul autostrăzii.

Lucrările la un sector din Autostrada Transilvania, realizat deja pe jumătate de Bechtel, vor fi reluate. CNADNR a semnat contractul pentru Suplacu de Barcău - Borş

Contractul de circa 157 de milioane de euro pentru finalizarea tronsonului de autostrada de 60 de km dintre Borş şi Suplacu de Barcău a fost semnat luni la Oradea cu grupul de firme Isolux Corsan – Corsan Corvian din Spania, la peste nouă luni de când ofertele la licitaţie au fost deschise de catre Compania de Autostrăzi.