monitorulcj.ro Menu

VET4ALL - Învăţarea la locul de muncă

Piaţa muncii din România prezintă mari dificultăţi în momentul de faţă datorită mai multor factori precum: lipsa personalului calificat, problemele din sistemul de învăţământ, implicarea agenţilor economici sau lipsa interesului populaţiei şcolare pentru a învăţa o meserie.

OPINIE. Noi şi Preşedinţia

Da, da! “Proşti, da’ mulți!” Hai, Alexandre, te rugăm, pentru a treia oară!!!

OPINIE. Crăciunul în 365 de BUCĂŢI

A nins. A nins trei zile şi trei nopţi neîncetat. Ne-a acoperit zăpada lui Dumnezeu şi cerul plângea cu lacrimi de înger.

OPINIE. 100 de ani de România Mare

Ce înseamă 100 de ani în marea istoriei de mii şi mii de ani??? O secundă, un moment, o clipă, o clipire…

Pentru mulți copii, școala înseamnă familie. Profesorii care predau la școlile speciale îi învață pe copii să se descurce în societate

În secolul XXI, societatea încă alege să ignore sau să respingă ceea ce este diferit. Din acest motiv, mulți copii cu nevoi speciale nu reușesc să se integreze în lumea în care trăiesc. Însă profesorii care predau la școlile speciale îi ajută să învețe, dincolo de teoreme și formule și ce înseamnă efectiv să duci o viață într-o lume egoistă. Îi învață reguli de conviețuire, îi ajută să își depășească frustrările și fricile create de problemele pe care le au pentru ca apoi, când ajung pe picioarele lor, să încerce să fie mai mult decât asistați sociali.