Ştiri din Transilvania

Cum putem să ne întărim imunitatea? Alimente care te ajută să te ferești de răceală și alte boli

Cum putem să ne întărim imunitatea? Sezonul rece a sosit și trebuie să avem un sistem imunitar puternic pentru a rămâne sănătoși. Află care sunt alimentele cu multe beneficii care te ajută să te ferești de răceală și alte boli.

 

Cum putem să ne întărim imunitatea? Există câteva alimente care te ajută să te ferești de răceală, gripă sau alte boli, fiindcă îți crește imunitatea. 


 

Există metode prin care poți să îți faci sistemul imunitar mai puternic și acestea sunt strâns legate de consumul de alimente și de un stil de viață sănătos.


Regimul alimentar este foarte important pentru sistemul imunitar, iar alimentele care vor fi prezentate în acest articol te vor ajuta să îți întărești imunitatea, ferindu-te astfel de răceală și alte boli.

Cum putem să ne întărim imunitatea? Alimente care te ajută să te ferești de răceală

Cum putem să ne întărim imunitatea? Poți preveni răcelile și alte infecții dacă sistemul tău imunitar este puternic. Îți poți întări imunitatea prin consumul multor fructe și legume, chiar sub formă de băuturi naturale. Totuși, nu doar aceste alimente naturale ajută la întărirea imunității. 


Cum putem să ne întărim imunitatea? Alimente care te ajută să te ferești de răceală și alte boli. Majoritatea citricelor, precum lămâile, au un conținut bogat de vitamina C. Această vitamină crește producția de globule albe în sânge, care reprezintă cheia în lupta cu infecțiile, scrie kokoontea.ro. Totodată, vitamina C reduce durata răcelilor. Fiindcă organimsul nostru nu stochează vitamina C, trebuie să consumăm multe alimente care o conțin precum portocale, lămâi sau grapefruit.

Unul dintre cele mai sănătoase alimente este broccoli, care este plin de vitaminele A, C și E. Prin broccoli putem să ne întărim imunitatea fiindcă este bogat în fibre și antioxidanți. Pentru a-și păstra proprietățile, broccoli nu trebuie gătit sau doar puțin la aburi.


Cum putem să ne întărim imunitatea? Pe lista cu alimente cu multe beneficii care te ajută să te ferești de răceală și de alte boli se numără și ceaiurile, în special ceaiul negru și cel verde. Aceste alimente te ajută să te ferești de răceală sau alte boli fiindcă au un conținut ridicat de antixodanți (flavonoide). Aceste alimente au un rol important în întărirea imunității, datorită substanțelor benefice pe care le conțin.

CITEȘTE ȘI:


Planta care te vindecă de răceală și gripă. Te scapă de tuse și, combinată cu mierea, e ca un analgezic

 

Alimentul care te scapă de răceală. Are efect antiviral și întărește sistemul imunitar

Cum putem să ne întărim imunitatea? Alimente de care să te ferești

Cum putem să ne întărim imunitatea? Întărirea sistemului imunitar nu ține doar de ce alimente trebuie să consumi, dar și de ce alimente trebuie să te ferești dacă vrei să ai un organism puternic și sănătos. 

Unele alimente sau ingrediente pe care le folosim deseori în bucătărie au efecte negative asupra organismului nostru (sistemul digestiv și organelor noastre). Ele produc slăbirea imunității.

Astfel, de aceste alimente trebuie să te ferești dacă vrei să îți întărești imunitatea:

- Pâine albă
- Bomboane
- Uleiuri procesate
- Chipsuri de cartofi

CITEȘTE ȘI:

Uleiul care devine TOXIC la temperaturi ridicate. Poate cauza cancer. Cu ce îl putem înlocui?

 

Băutura care te ajută să slăbești rapid. Topește grăsimea de pe burtă și face minuni pentru organism

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter