Ştiri din Transilvania

Cele mai sănătoase băuturi alcoolice, cu puține calorii. Consumate în cantități moderate ajută organismul

Cele mai sănătoase băuturi alcoolice. Acestea pot face minuni pentru organism dacă sunt consumate zilnic, în cantități moderate.

 

Potrivit nutriționiștilor, consumul moderat de alcool nu reprezintă un pericol pentru sănătatea organismului nostru. Cele mai sănătoase băuturi alcoolice sunt recomandate, uneori, de către specialiști, dacă nu este vorba despre produse gata preparate, din supermarket, ca de exemplu cocktailurile. 


 

Pentru a avea beneficii privind sănătatea organismului nostru, băuturile alcoolice trebuie consumate cu grijă, moderat, fiindcă unele sunt mai sănătoase decât altele.


Totuși, chiar și cele mai sănătoase băuturi alcoolice care fac minuni pentru organism pot fi necorespunzătoare pentru unele persoane, cum ar fi pacienții cu afecțiuni hepatice, potrivit doc.ro. În cazul în care sănătatea îți permite să consumi un pahar dintr-o băutură alcoolică pe zi, în perioada sărbătorilor de exemplu, aici vei găsi cele mai bune variante, care pot face minuni pentru organismul tău. 

Cele mai sănătoase băuturi alcoolice, consumate în cantități moderate

Aici găsești lista celor mai sănătoase băuturi alcoolice pentru organism, dacă sunt consumate în cantități moderate. 


Vinul sec este primul pe lista celor mai sănătoase băuturi alcoolice, fiindcă nu conține mult zahăr. Strugurii conțin zahăr dar procesul de fermentare îl transformă în alcool. Vinul sec este una dintre băuturile alcoolice sănătoase care conține chiar mai puțin zahăr decât berea. Cel mai bun vin sec este cel roșu, fiindcă această băutură alcoolică conține mulți antioxidanți, dar și vinul alb sec, care are mai puține calorii.

Șampania este cea dea doua de pe lista celor mai sănătoase băuturi alcoolice. Aceasta este de fapt un vin spumant făcut din struguri albi, care are puține calorii, chiar mai puține decât o bere sau un pahar de vin. Cantitatea e limitată, chiar dacă are o mulțime de antioxidanți.


Pe locul trei între cele mai sănătoase băuturi alcoolice se situează vodka, care nu conține zahăr, deci are o cantitate mică de calorii. Pentru a-ți proteja organismul, recomandările doctorilor spun că vodka trebuie consumată cu apă minerală, nu cum se obișnuiește cu suc, iar pentru a avea o aromă aparte se poate adăuga zeamă de lime sau lămâie.

La fel ca în cazul băuturii alcoolice vodka, mai există un trio: gin, whiskey sau tequila - fiecare dintre ele cu același efect. Având în vedere că nu conțin îndulcitori artificiali sau zahăr, desigur că au foarte puține calorii. La fel ca vodka, nu este recomandat ca aceste băuturi alcoolice să fie consumate cu suc, ci cu apă minerală. 


CITEȘTE ȘI:

Cea mai sănătoasă băutură alcoolică. O consumăm fără a ști câte beneficii are pentru organism

 

Băutura care ajută la sănătatea creierului. Un pahar pe zi te scapă de boli și te ajută să slăbești

 

Cele mai sănătoase băuturi alcoolice. Evită consumul excesiv

Chiar dacă aceste băuturi alcoolice sunt cele mai sănătoase, ele trebuie să fie consumate în cantități moderate. Cum ar spune o vorbă românească - tot ce e prea mult strică. Așa că trebuie să eviți consumul lor excesiv. Altfel, aceste băuturi pot deveni toxice pentru organism. 

Doctorii ne oferă câteva sfaturi pentru a evita consumul excesiv de băuturi alcoolice. Primul este asocierea consumului de alcool cu mâncatul. Mai exact, nu trebuie să bem niciodată pe stomacul gol. Putem să percepem consumul de alcool ca un aperitiv sau pe post digestiv, la masă. 

Un al doilea sfat este să ne hidratăm în timp ce bem băuturi alcoolice, cu mai multă apă ca de obicei. Consumul de băuturi alcoolice ne dezhidratează. Un alt sfat este să nu consumăm băuturi alcoolice din pahare mari fiindcă așa vine și tentația de a bea mai mult. Tentația de a bea mai mult alcool vine și de la mărimea paharului din care îl consumăm.

CITEȘTE ȘI:

Băutura care îți regenerează ficatul! Are efect de la primul pahar

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter