Ştiri din Transilvania

Băutura care îți regenerează ficatul! Are efect de la primul pahar

Băutura care îți regenerează ficatul! Are efect de la primul pahar. Cum îți regenerezi sănătatea ficatului după o perioadă în care ai avut un stil de viață nesănătos.

Regimul alimentar și sitlul de viață pe care îl ai zi de zi îți afectează sănătatea. Multe dintre alimentele pe care le consumăm conțin aditivi nocivi periculoși pentru ficat, iar de multe ori pericolul se ascunde în legume și fructe stropite cu pesticide.

Pentru a avea un ficat cât mai sănătos este important să știi că ai nevoie din când în când de o cură de detoxifiere. Pentru acest lucru îți recomandăm să încerci băutura care îți regenerează ficatul! Prin procesul de detoxifiere a ficatului reușim să eliminăm toxinele dăunătoare, dar și obținem o absorbție mai bună a proteinelor.

Înainte de a consumat băutura care îți regenezarea ficatul trebuie să fii atent și la substanțele nutritive de care are nevoie ficatul tău.  Pentru ca funcția hepatică să funcționeze corespunzător ai nevoie de substanțe nutritive în organism.

Băutura care îți regenerează ficatul

O rețetă simplă îți aduce o băutură care îți regenerează ficatul în doar câțiva pași. E cel mai simplu mod prin care poți să te protejezi de boli precum hepatita sau ficatul.


Băutura care îți regenerează ficatul  - Ingrediente:

- 1 litru de apă filtrată
- Suc de portocale
- Suc de lămâie ( radeți si coaja )
- O mână de frunze proaspete de mentă
- miere neprocesată pentru gust

Cum se prepară băutura care regenerează ficatul

Pentru a prepara băutura care regenerează sănătatea ficatului ai nevoie ingredientele de mai sus. Apa se pune la fiert și se adaugă frunzele de ment. Procesul de fierbere durează aproximativ 15 minute după care luăm apa de pe foc și o punem la răcit. Ulterior, vom adăuga sucul de lămâie, portocale, dar și coaja de lămâie rasă. În final, adăugăm puțină miere pentru gust.


Care sunt cele trei boli de ficat provocate de alcool?

Trei tipuri de boli sunt associate consumului de alcool:


Ficatul gras au steatoza este cunoscută ca fiind primul semn al bolii ficatului alcooli și este cea mai frecventă boală hepatica asociată cu alcoolul. Celulele hepatice acumulează grăsimi excesive și îngreunează funcționarea ficatului.
În general, steatoza hepatica nu are simptome și singurul lucru care te pune pe gânduri este un ficat mărit care îți pune probleme pe partea dreaptă. Ficatul gras apare la o vârstă destul de timpurile la cei care consumă alcool în exces. Steatoza hepatica dispare după ce consumul de alcool este oprit și se consumă băutura care îți regenerează ficatul.



Hepatita alcoolică este a doua cea mai gravă boală a ficatului provocată de consumul de alcool. Conform unor studii, 35% dintre consumatorii de alcool ajung la această boală, ușoară sau severă. Primele simptome sunt febră, icter, greață sau vărsături.
Formele ușoare de hepatită alcoolică pot dura ani de zile și deteriorează progresiv ficatul. Această deteriorare nu mai poate fi oprită, nici dacă consumul de alcool este stopat. Hepatita alcoolică poate să apară și brusc, după o noapte în care ai consumat o cantitate mare de alcool.


Ciroza alcoolică este cea mai gravă boală a ficatului provocată de alcool. În momentul cirozei, celulele hepatice sunt înlocuite cu fibroză nefuncțională. Între 10% și 20% dintre alcoolici ajung la acest punct după 10 ani de consum de alcool.
Ciroza poate fi tratată, dar nu toți pacienții vor scăpa cu viață. Această boală îți amenință viața.

Ultimele Stiri
abonare newsletter