monitorulcj.ro Menu
Ştiri din Transilvania

Diete NOCIVE pentru organism. Care sunt dietele de care trebuie să te ferești

Dorinţa de a scăpa de kilogramele în plus într-un mod cât mai simplu și cât mai repede ne poate conduce pe un drum periculos. Această dorinţă ne face să recurgem de multe ori la diete periculoase care ne pot pune organismul în pericol.

Cele mai NOCIVE diete pentru organism!

 

În medicină și nutriție, termenul dietă se referă la un regim alimentar special, recomandat fie în cazul unei maladii fie, mai curent, pentru menținerea stării de sănătate, pentru păstrarea sau atingerea unei anumite greutăți corporale etc. O dietă constă practic într-un set de reguli alimentare, reguli care impun consumul de nutrienți în anumite cantități și din anumite grupuri de alimente. Aceste reguli sunt dependente de datele biologice ale individului care urmează dieta și variază de la o dietă la alta.


Cele mai dăunătoare diete pentru sănătate

Dieta Dukan

Dieta lui Pierre Dukan este cea mai controversată dietă de slăbit rapid, care are la bază reducerea foarte drastică a carbohidraţilor, o sursă importantă de energie de care avem nevoie zilnic. Dukan este acuzat că, în urmă cu 40 de ani, ar fi prescris unei femei care dorea să slăbească un medicament folosit în cazul diabeticilor supraponderali, medicament care, în timp, ar fi cauzat moartea a peste 500 de persoane, potrivit presei franceze.


Tras la răspundere abia acum, nutriţionistul francez ar trebui să suspende orice activitate medicală la începutul lunii octombrie a acestui an şi să plătească 6.000 de euro despăgubiri pacientei.

Nutriţioniştii avertizează că nu este deloc echilibrată şi are efecte adverse foarte neplăcute, cum ar fi lipsa de energie, constipaţie, respiraţie urât mirositoare. Iar pe termen lung, eliminarea unor clase de alimente poate cauza osteoporoză şi probleme renale. Specialiştii au descris dieta, care propune ca timp de 10 zile să se mănânce doar proteine, ca fiind confuză, consumatoare de timp și foarte rigidă, iar cei care o urmează pot suferi de lipsă de energie, constipaţie şi pot experimenta coşmaruri".


Dieta KEN

O altă dietă aflată printre cele mai periculoase este controversata dietă Ketogenic Enternal Nutrition, cunoscută ca și dieta KEN, folosită de viitoarele mirese.


Dieta presupune renunţarea totală la mâncare timp de 10 zile şi hrănirea organismului printr-un tub introdus prin nas, care ajunge direct în stomac. Conectat la o pungă cu pompă electrică corpul primeşte zi şi noapte 2 litri dintr-un lichid ce conţine proteine şi apă. Stomacul este forţat să nu mai mănânce, iar organismul va recurge la alimentarea din propriul strat de grăsime. Reziduurile organismului, cum sunt fierul şi mercurul stau tocmai aici în acest strat de grăsime, care topit în urma acestei diete elimină toxinele direct în organism şi provoacă intoxicaţii acute ce dăunează creierului şi ficatului.

Dieta cu tenii


Chiar dacă pentru mulți această dietă este un subiect tabu, există oameni care au apelat la ea. Mai exact, s-au lăsat de bunăvoie infectaţi cu paraziţi, cum ar fi teniile, în încercarea disperată de a slăbi. Teniile pot cauza însă o serie de infecţii, provocând simptome serioase, cum ar fi durere abdominală severă, deteriorări musculare.

Pe lângă durerile de stomac și cele de cap, specialiștii nu pot asigura că parazitul rămâne în stomac. Sunt șanse ca teniile să ajungă la creier, ceea ce poate fi fatal.

Dieta cu ţigări

Dieta cu ţigări este o cură populară, dar letală. Ingredientele cheie sunt apa şi ţigările. Încă din 1920 dieta cu ţigări a luat amploare în rândul modelelor şi nu numai. Deşi multă lume cunoaşte efectele negative ale fumatului, şi în prezent se apelează la această cură drastică. Practic, se înlocuiesc gustările şi, uneori, chiar mesele principale cu ţigări. De aici până la boli de inimă, osteoporoză, cancer, impotenţă şi alte probleme de acest tip nu este un pas foarte mare.

Dieta frumoasei din pădurea adormită

Poate că sună straniu, însă această metodă este una dintre cele mai simple diete de slăbit. Tot ce presupune este să dormi cât mai mult pentru a slabi. Însuşi Elvis Presley a apelat la ea din dorinţa de a se menţine în formă. De ce este ea inclusă pe lista dietelor periculoase, dacă somnul de calitate este sănătos pentru organism? Pentru că implică sedarea timp de mai multe zile, ceea ce poate conduce cu timpul la probleme de sănătate grave şi chiar la moarte. Cei care au urmat această dieta consumau foarte puţină mâncare atunci când se trezeau pentru scurte perioade de timp.

Aşadar, evitați dietele periculoase ce vă pot dăuna echilibrului organismului şi încercaţi să aveţi un stil de viaţă cu adevărat sănătos, nu să vă chinuiţi cu diete.

CITEȘTE ȘI

5 semne clare că ai probleme de sănătate! Se văd pe fața ta