Ştiri din Transilvania

Fructul care îngrașă cel mai mult. Mulți oameni fac greșeala de a-l introduce în dietă

Există mai multe fructe care îngrașă din cauza conținutul ridicat de zahăr pe care îl conțin, iar cei aflați la dietă se feresc de acestea. Fructul care îngrașă însă cel mai mult nici măcar nu este dulce.

 

 


Mango, bananele, prunele ori strugurii îngrașă atunci când sunt consumate în cantități mari, datorită numărului mare de calorii pe care îl conțin. Și mai multe calorii decât acestea conține însă avocado, care este extrem de bogat în grăsimi naturale.

 


De ce îngrașă avocado? 

O jumătate de avocado are 150 de calorii, astfel, persoanelor care pe lângă dietă fac și sport fiindu-le indicat să îl consume, dar nu mai mult de două ori pe săptămână. 

Astfel, un singur avocado ajunge până la peste 300 de calorii, lucru care, dacă ții o dietă, nu este deloc de recomandat. Prin urmare, consumul a mai mult de o jumătate de avocado într-o singură zi duce la îngrășare. Acest lucru rămâne valabil în funcție de restul alimentelor pe care le introduci în dietă. 


De asemenea, un avocado conține aproximativ 30 de grame de grăsimi, adică cât o porție de cartofi prăjiți. 

Beneficiile consumului de avocado 

Acest fruct este unul sănătos, iar chiar dacă conține o cantitate însemnată de grăsimi, acesta oferă și multe vitamine atunci când este consumat. 


Astfel, un avocado oferă dietei aproape 20 de vitamine și minerale. Printre acestea se află vitamina B și C, conținând de asemenea și minerale de potasiu, cupru, magneziu, mangan și o urmă de fier. 

Ce fructe nu îngrașă? 

Nutriționiștii recomandă ca în perioada de vară, cei care țin dietă să consume fructe precum pepenele verde, pere, mere ori fructe de pădure cum ar fi afinele.


CITEȘTE ȘI:

Cea mai sănătoasă băutură alcoolică. O consumăm fără a ști câte beneficii are pentru organism

Ultimele Stiri
abonare newsletter