Ştiri din Transilvania

Paște 2021. Rugăciuni pe care le spui în noaptea de Înviere

Paște 2021. În noaptea de Înviere sau Sâmbăta Mare este foarte important să spui aceste rugăciuni care aduc Lumină în viață.

 

 


Paștele vine cu diverse obiceiuri și tradiții, dar un lucru care nu trebuie să lipsească este rugăciunea. La creștini, rugăciunea este cel mai important element în sărbătorile de acest fel.

 


În noaptea de Înviere, credincioșii vor merge la slujbe, la biserică, pentru a lua lumina. În această noapte două rugăciuni speciale nu trebuie să lipsească. Aceste două rugăciuni te vor călăuzi și îți vor lumina sufletul, casa și viața.

Rugăciunea din noaptea de Înviere – cea mai importantă rugăciune de Paște 2021

Rugăciunea de mai jos trebuie rostită în noaptea de Înviere și este cea mai importantă. Aceasta va îndruma lumina în sufletele voastre. Creștinii sărbătoresc în Sâmbăta Mare, Învierea Domnului, iar această rugăciune nu trebuie să lipsească.


„Doamne Iisuse Hristoase, Judecătorul meu Preadrept! Cunosc ca păcatele mele sunt fără de număr. De aceea Te rog în această zi, în care de Iosif și de Nicodim pus fiind in Mormânt, Te-ai pogorât în iad cu Sfantul si Îndumnezeitul Tău suflet și de acolo ai depărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale și ai adus bucurie nespus de mare strămoșilor noștri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită si i-ai suit in rai.

Îngroapă păcatele mele si cugetele mele cele rele si viclene, ca să piară din mintea mea și să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă intunericul păcatelor mele, și suie mintea mea la cer, ca să mă bucur de Fata Ta.


Așa Doamne, primeste umilita mea rugaciune ca o tamaie mirositoare, pentru rugaciunile iubitei Tale Maici, care Te-a vazut pe Cruce pironit între doi talhari, si de durerile Tale cumplite i s-a ranit inima; care impreuna cu ucenicii si cu mironositele Te-au pus in mormant, care a treia zi Te-au vazut inviat din morti si la inaltarea Ta Te-a vazut suindu-Te de la pamant la cer, insotit de Sfintii Tai Ingeri.

Îndura-Te, Doamne, și de cei vii si de cei răposați, pentru rugăciunile Sfinților Tai, catre care zic si eu, nevrednicul:
O, fericiti servitori ai lui Dumnezeu! Nu incetati a va ruga Lui, ziua si noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea gresim cu atatea nenumarate pacate! Mijlociti pentru noi Darul si ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu stim a-l cere dupa cuviinta. Amin”


Paște 2021. Rugăciunea care îți spală păcatele și îndepărtează bolile

Citește rugăciunea pe care trebuie să o spui în noaptea de Înviere pentru curățarea păcatelor și îndepărtarea bolilor. Această rugăciune te va ajuta să fii mai aproape de bine și te va feri de necazuri.

„Stapane, Doamne, Iisuse Hristoase, intelepciune incepatoare de lumina a Tatalui Celui fara-de-inceput, Carele locuiesti intru lumina cea neapropiata, Carele ai poruncit luminii sa straluceasca dintru intunerec, Carele ai spus sa fie lumina si a fost lumina, Doamne, Datatorule- de-lumina, Carele ne-ai scos din intunericul inselaciunii si ne-ai calauzit la lumina minunata a cunostintei Tale, Carele ai umplut de lumina si bucurie tot pamantul prin venirea Ta in trup aici si cele de dedesubt prin pogorarea Ta la iad, dupa care Tu ai vestit lumina tuturor neamurilor prin sfintii Tai apostoli, tie iti multumim ca prin credinta cea dreapta ne-ai scos din intuneric la lumina si ne-am facut fii ai luminii prin sfantul Botez si am vazut slava Ta plina de har si adevar (Ioan 1, 14).

Dar o, Datatorule-de-lumina Doamne, Carele esti lumina vazuta de cei care au stat in intuneric; Stapane Doamne, Carele esti Lumina cea adevarata, care luminezi pre tot omul care vine in lume (Ioan 1,9), singura Lumina a lumii si lumina vietii oamenilor, de a Carui slava este plin tot universul, caci Tu ai venit ca lumina in lume prin pogorarea Ta in trup, desi lumea a iubit intunericul mai mult decat lumina.

Datatorule-de-lumina, Doamne, asculta-ne pre noi, pacatosii si nevrednicii robii Tai, care in acest ceas stam langa acest preasfant si de-lumina-purtator Mormant si ne primeste pre noi care cinstim Patimile Tale curate, preasfanta rastignirea Ta, moartea Ta de buna voie si punerea si ingroparea trupului Tau cel fara de viata in acest preacinstit Mormant al Tau, si invierea Ta cea de a treia zi pre care incepem sa o praznuim cu bucurie, pomenind pogorarea Ta la iad prin care ca un Stapan ai slobozit prin stralucirea Dumnezeirii Tale sufletele dreptilor tinute acolo, umpland cele mai de jos de lumina.

De aceea praznuind cu inima plina de bucurie si cu duhovniceasca bucurie in aceasta preabinecuvantata Sambata, preamantuitoarele taine implinite intr-un mod dumnezeiesc, potrivit tie, pre pamant si sub pamant, pomenind adevarata lumina lina (inveselitoare) si de dorit, care a stralucit dumnezeieste peste acestia in cele mai de jos, si intr-un chip dumnezeiesc a stralucit din Mormant, facem vadita Lumina care arata Teofania Ta, Cel care ai venit in lume pentru noi.

Caci asa cum in aceasta noapte mantuitoare si stralucitoare toate se umplu de lumina, cerul si pamantul si cele de dedesubt prin taina fericitoare a pogorarii Tale la iad si invierea Ta cea de a treia zi din mormant, cei ce primesc cu evlavie din aceasta Lumina neincetat aprinsa si pururea stralucitoare o trec celor ce cred in Tine, Lumina cea adevarata, si noi Te chemam si Te rugam, Preasfinte Stapane, ca sa arati acest dar de sfintire plin de harul Tau dumnezeiesc prin harul preasfantului si de-viata-purtatorului Tau Mormant si sa binecuvantezi si sa sfintesti pre cei ce se ating de ea cu cucernicie, slobozindu-i de intunericul patimilor, si sa ne faci vrednici de preastralucitoarele Tale salasuri unde straluceste lumina cea neinserata a Dumnezeirii Tale. Da-le, Doamne, sanatate si viata buna, umple casele lor de tot binele.

Datatorule-de-lumina, Stapane, asculta-ma pre mine, pacatosul, in acest ceas si da-ne noua si lor sa umblam in Lumina Ta si sa locuim in ea cat timp vom avea lumina vietii de fata. Fa, Doamne, ca lumina faptelor noastre bune sa lumineze inaintea oamenilor, ca ei sa Te slaveasca pre Tine impreuna cu Cel fara-de-inceput al Tau Parinte si Duhul Tau cel Sfant.

Caci Tu ne-ai asezat lumina neamurilor, ca sa luminam pre cei ce umbla intru intuneric, dar lucrand raul, am iubit intunericul mai mult decat lumina, caci oricine face raul uraste lumina, dupa cuvantul Tau cel nemincinos. De aceea pacatuind, ne poticnim zilnic pentru ca umblam in intuneric. Da-ne sa vietuim restul zilelor noastre cu ochii mintii luminati.

Da-ne sa umblam ca fii ai luminii in lumina poruncilor Tale, albeste vesmantul stralucitor al sfantului Botez pre care l-am innegrit cu faptele noastre, Cel ce Te imbraci cu lumina ca si cu o haina. Da-ne sa imbracam armele luminii ca sa indepartam pre stapanul intunericului ce se preface in inger al luminii.

Doamne, asa cum in aceasta zi ai stralucit celor ce sedeau in intuneric si in umbra mortii, tot asa straluceste in inimile noastre lumina Ta neinserata, ca stralucind cu lumina aceasta si arzand in credinta, sa Te slavim pre Tine, singura Lumina lina a Luminii celei datatoare-de-lumina in veci.

Amin!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter