Ştiri din Transilvania

La Băișoara a nins ca-n povești! Vreme bună pentru iubitorii de schi. VIDEO

La stațiunea Buscat, în zona Băișoara, a nins ca-n povești. S-au așezat straturi groase de zăpadă care îi încântă pe iubitorii de schi.

 

 


Stațiunea Buscat din Muntele Băișorii a fost acoperită de fulgi de zăpadă marți seara, 9 februarie, lăsând straturi groase de zăpadă de care să se poată bucura clujenii care adoră sportul de iarnă.


 

Și acum este activitate la Buscat, dar lumea nu s-a prea înghesuit, având în vedere că nu e weekend.


Iarna ar putea să mai rămână pe la noi. În toată țara s-a anunțat cod galben de ninsori abundente, printre alte fenomene meteorologice, care se vor manifesta în special în zona montană.

Muntele Băișorii, un „paradis montan”

Muntele Băișorii este admirat atât de turiști, cât și de localnici, care nu se mai satură de priveliștile iernatice. Mormane de zăpadă i-au bucurat pe oamenii din Băișoara în luna ianuarie și continuă să îi bucure și luna aceasta. Întreaga zonă arată de vis, iar unii o numesc un „paradis montan”.


În Munții Băișorii a început să ningă încă din mijlocul lunii octombrie, în 2020. Primii fulgi i-au surprins pe localnici. Atunci vremea s-a răcit brusc, iar primele ninsori din an și-au făcut apariția în zonele montane.

Această zonă montană din Cluj este ideală pentru divertisemnt. La Băișoara, în Apuseni, se pot practica diverse sporturi și jocuri. Totuși, cea mai iubită activitate a turiștilor este schiul. Locul este perfect și pentru o escapadă în natură: pentru o drumeție, ciclism sau parapantă.


Stațiunile de schi din Cluj, luate cu asalt în weekend

În luna ianuarie, pârtiile de schi din județ au fost arhipline.

Clujenii „au fugit” la munte în weekend-ul 9-10 ianuarie. Drumul spre Buscat era blocat, iar stațiunea plină. Cozile erau imense la facilitățile de pe pârtie. La coadă la telescaun s-a așteptat 40 de minute și s-a atins capacitatea maximă.

Weekend-ul următor, 16-17 ianuarie, clujenii au luat cu asalt și pârtia de la Mărișel. Acolo era haos, au fost deschise doar două pârtii și coada la bilete era de aproximativ 70 de metri. Telescaunele nu funcționau nici ele, iar acest lucru a creat o aglomerație suplimentară.

Situația a fost asemănătoare și în perioada sărbătorilor, când clujenii au ales stațiunile din județ pentru petrecerea timpului liber.

Ultimele Stiri
abonare newsletter