Ştiri din Transilvania

Constructorii lucrează în mare forță la Autostrada Transilvania. VIDEO

La Autostrada Transilvania se lucrează în mare forță, constructorii trag tare pentru a finaliza cei 30 de kilometri de la Nădășleu la Zimbor.

 

 


 

Imaginile realizate cu drone de cei de la peundemerg.ro, arată cum zeci de utilaje lucrează la constuirea autostărzii. S-a început decopertarea și excavarea dealurilor de la nord-vest de Cluj-Napoca. După publicarea imaginilor, un alt utilizator a remarcat spiritul constructorilor: „Incredibil cât de repede avansează UMB. Acum o săptămână nu era nimeni aici”.


 

Horațiu Cosma, secretarul de stat din Ministrul Transporturilor a făcut o vizită pe șantier, în urmă cu o săptămână și a spus că oamenii sunt pregătiți să înceapă lucrările.


„Lângă Cluj-Napoca, constructorul român UMB a început în forță mobilizarea pe cei 30 de km de autostradă dintre Nădășelu și Zimbor, un proiect extrem de complex, contractat pentru 1,4 miliarde de lei. Se lucrează cu 100 de utilaje la: organizarea de șantier, drumurile de acces, marcarea șantierului sau cercetarea arheologică. În perioada următoare vom finaliza exproprierile și vom obține toate autorizațiile necesare pentru deblocarea completă a proiectului”, anunța Horațiu Cosma, conform HotNews. 

Compania Spedition UMB a câștigat licitația pentru proiectarea și constuirea a 30 de kilometri din autostrada Transilvania, de la Nădășelu la Zimbor. Compania Spedition UMB este una dintre cele mai mari companii de construcții din România. Compania a câștigat licitația cu oferta de 1,4 miliarde de lei, întrecându-I pe chinezii de la China Communications Construction Company Limited. 


De asemenea, și următorul tronson de 12,2 kilometri de la Zimbor spre Poarta Sălajului a fost contractat tot de Compania UMB, prin urmare constructorul român ar putea ajunge să lucreze aproximativ 42 de kilometric din Autostrada Transilvania.

Proiectul trebuie să fie finalizat în 36 de luni, potrivit contractului, din care 12 luni va fi perioada de proiectare, iar restul de 24 de luni va fi perioada de execuție. Perioada de garanție a lucrărilor este de 60 de luni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter