Ştiri din Transilvania

Bază sportivă UNICĂ în România, într-un sat de lângă Cluj-Napoca

Consiliul Județean Cluj propune construirea unui complex sportiv profesional ultramodern în vecinătatea municipiului Cluj-Napoca.

baza-sportiva-unica-in-romania-intr-un-sat-de-langa-cluj-napoca baza-sportiva-unica-in-romania-intr-un-sat-de-langa-cluj-napoca

 

 


Consiliul Județean Cluj anunță construirea „Centrului Sportiv Metropolitan Cluj”, în satul Sălicea, comuna Ciurila, aflat la circa 15 km de Cluj-Napoca. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, spune că este un proiect prins în Programul național de construcții de interes public sau social.

 


Complexul sportiv din Sălicea, finanțat de CNI

Potrivit forului administrativ județean, proiectul validat de un ordin din 14 octombrie 2020 al ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, va beneficia de finanțare atât din partea Companiei Naționale de Investiții (CNI), cât și din bugetul Consiliului Județean Cluj.

Prin intermediul proiectului pe care Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației l-a prins la finanțare parțială prin CNI, va fi construit, pe o suprafață de circa 7 hectare pusă la dispoziție de Primăria comunei Ciurila, un complex sportiv multifuncțional unic în România, care va dispune de numeroase facilități.


Întrebat dacă, pe lângă facilitățile moderne destinate sportivilor, noul complex sportiv ar putea fi locul de organizare al unor festivaluri de muzică, în speță UNTOLD, președintele Consiliului Județean Cluj a precizat că „acest proiect punctual se referă la un complex sportiv unic în România”, dar vor putea exista discuții pe viitor.

Standarde UEFA, FIFA și FIBA, într-un sat din Cluj

„Este un complex care va avea cinci terenuri de fotbal omologate de UEFA și FIFA, două terenuri de baschet omologate de FIBA, hotel pentru sportivi cu 60 de locuri de cazare, o clinică sportivă pentru recuperare și diagnostic. Va fi pentru antrenamente, inclusiv ale loturilor olimpice naționale, va fi o bază sportivă integrată pentru pregătire și cazare”, a precizat Alin Tișe.


În conferința de presă prin care a anunțat noile investiții propuse de forul administrativ județean, Alin Tișe a precizat că CNI va realiza studiul de prefezabilitate, însă Consiliul Județean Cluj și-a manifestat intenția de a deveni liderul acestui proiect. Astfel, complexul sportiv care va deservi sportul de masă va fi cofinanțat din bugetul Județului Cluj.

„U” Cluj și-a propus un complex sportiv în Ciurila – „El Dorado”

Proiectul unui complex sportiv modern în comuna Ciurila nu este nou. În 2017, Universitatea Cluj intenționa să amenajeze în satul Sălicea o baza sportivă cu terenuri de antrenament, sală de forţă, restaurant şi camere de cantonament, în valoare de circa 2 milioane de euro. Atunci, Consiliul Local al comunei Ciurila şi-a dat un acord de principiu pentru cedarea unui teren de aproape 4 hectare necesar edificării proiectului.


„Terenul figura pentru aşa ceva în planurile urbanistice ale comunei, ca bază sportivă şi de agrement, nu se poate folosi în alt scop. Am aflat de acest teren şi am propus Consiliului nostru Director să mergem la o discuţie, să vedem dacă nu am putea să-l luăm sub o anumită formă, foarte convenabilă şi pentru noi” a declarat la acea vreme, pentru monitorulcj.ro, fostul manager al „studenților”, Ioan Ovidiu Sabău.

„Îmbrăţişăm ideea construirii acestei baze, deoarece credem că ar creşte foarte mult notorietatea comunei noastre. Ideea este să se aleagă şi Consiliul Local cu ceva, cred că nici nu putem altfel şi nu vrem să ne creăm probleme. Dacă se va face realmente baza, cred că vom deveni un «El Dorado»”, preciza la acea vreme pentru publicația noastră Teodor Cristinel Popa, primarul comunei Ciurila, reales la alegerile locale din această toamnă.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Visul lui Sabău pentru „U” poate deveni realitate: baza sportivă de 2 milioane de euro de la Sălicea, agreată de conducerea comunei FOTO


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter