Ştiri din Transilvania

Cea mai NEBUNĂ idee pentru ȘMECHERII din Cluj! Ce ar putea să facă cu BOLIZII în Centru?

Imaginația clujenilor este nemărginită! O dovedește și ideea creață a unui cetățean, care a găsit o soluție ingenioasă în favoarea bogătanilor din Cluj-Napoca.

Cea mai NEBUNĂ idee pentru ȘMECHERII din Cluj! Ce ar putea să facă cu bolizii lor?, foto: www.mdvstyle.com Cea mai NEBUNĂ idee pentru ȘMECHERII din Cluj! Ce ar putea să facă cu bolizii lor?, foto: www.mdvstyle.com

 

 


Campania electorală este în toi, iar candidații la Primăria municipiului Cluj-Napoca încearcă de zor să convingă clujenii să le acorde încrederea la alegerile locale din 27 septembrie.

 


Este și cazul candidatului UDMR, Csoma Botond, care susține că o parte importantă a programului său pentru Cluj-Napoca este gestionarea cartierelor „la nivel local”, implicând rezidenții. Într-o postare pe Facebook, actualul deputat sugerează deschiderea porților USAMV pentru cicliști și pietoni, evitând astfel secțiunea îngustă dintre sensul giratoriu și strada Mărginașă.

Un clujean a venit cu o idee nebună pentru șmecherii din Cluj

Csoma Botond este de părere că în „inima” Mănășturului se pot face piste pentru biciclete, străzile principale fiind destul de largi. El a sugerat ca pe Calea Moților, unde sunt două benzi pe sens, una dintre benzi să fie cedată în siguranță cicliștilor. După ce i-a invitat pe clujeni să vină cu propuneri, una dintre sugestii a atras atenția Monitorul de Cluj pentru inventivitatea unică.


„În Centru aș face o treabă puțin cam ciudată”, își începe ideea Zoran W., făcând referire la zona teraselor de pe latura vestică a Bisericii „Sfântul Mihail”. Din februarie 2017, circulația auto pe acest tronson a fost închisă permanent, însă clujeanul vine cu o propunere interesantă, demnă de luat în considerare de administrația locală pentru niște bani suplimentari în bugetul local.

Strada Paradei, doar pentru bogații cu mașini de lux. Cu taxă și barieră!

„Aș face o stradă cu o singură bandă, cu barieră pe partea cu Diesel. Numele străzii ar fi strada Paradei! Doar cei cu bolizii impresionanți ar trece, cei care își permit. Trecerea: 100 de lei, viteză maximă 30 km/h, un radar. Cine e nesimțit, plătește, dar ar fi fabulos când ar trece un Lamborghini, Ferrari sau Porsche frumos pe acolo!”, a spus clujeanul.


„Undeva să fie trei locuri de parcare, doar trei. În Italia există așa ceva. De ce? Pentru că cel bogat, care are o astfel de mașină, merită respectul Primăriei pentru taxele și impozitele locale mari pe care le plătește, astfel încât să aibă strada Paradei! Desigur, o să credeți că sunt un idiot, dar ar fi ceva absolut spectaculos”, a completat Zoran.

„Pe latura de vest considerăm că circulaţia auto nu este esenţială, zile de-a rândul circulându-se doar pe o bandă, iar latura de est este folosită la parcări, aprovizionări. Pietonii trebuie să se înghesuie pe acel trotuar destul de mic”, justificase reprezentantul firmei de proiectare, în 2017, închiderea laturii vestice pentru circulația auto.


CITEȘTE ȘI:

Cocalarii nu mai pot parca direct pe terasă în Piaţa Unirii. Latura vestică devine pietonală

 

 

abonare newsletter