Actualitate

Cocalarii nu mai pot parca direct pe terasă în Piaţa Unirii. Latura vestică devine pietonală

Primarul Emil Boc a anunţat marţi că latura vestică a Pieţei Unirii se va închide de săptămâna viitoare.

Latura de vest a Pieţei Unirii se va închide definitiv luni şi va deveni pietonală. La zece ani de la aprobarea proiectului de modernizare a Pieţei Unirii, Primăria Cluj-Napoca începe o nouă etapă a reabilitării.

Latura de vest va fi pietonală, standul de taxi va fi mutat pe latura opusă, accesul în parcare va fi reamenajat, de la trotuarul existent şi până la nivelul pieţei se vor amenaja terase, iluminatul public va fi modernizat şi vor fi plantaţi arbori. Aşa arată în linii mari etapa a doua a modernizării Pieţei Unirii.


„De luni încep lucrările în Piaţa Unirii, iar în perioada următoare vor fi demarate licitaţiile pentru terasele ce vor fi amplasate în zona respectivă. Noi ne-am propus ca până la Zilele Clujului, adică până la finalul lunii mai, lucrările să fie finalizate. Va fi o zonă modernă, cu terase, spaţii de agrement, spaţiu verde, piatră de granit, iluminat ultramodern; staţiile de taxi rămân în centru, dar pe cealaltă latură” a spus Emil Boc, marţi dimineaţa, la un post de radio local.

"Pe latura de vest considerăm că circulaţia auto nu este esenţială, zile de-a rândul circulându-se doar pe o bandă, iar latura de est este folosită la parcări, aprovizionări. Pietonii trebuie să se înghesuie pe acel trotuar destul de mic”, a declarat reprezentantul firmei de proiectare.


Latura de vest se închide pentru traficul auto. Accesul pe latura de vest se va face controlat, cu stâlpişori şi doar în ore permise pentru aprovizionare.

abonare newsletter