monitorulcj.ro Menu
Ştiri din Transilvania

FOCAR de coronavirus la o fabrică de confecții. 25 de angajați pozitivi și peste 500 în carantină

Un focar imens de coronavirus a izbucnit la o fabrică de confecții.

FOCAR de coronavirus la o fabrică de confecții. 25 de angajați pozitivi și peste 500 în carantină

 

 


Este vorba despre o firmă din Sibiu, aceasta fiind închisă de 16 zile din cauza noului coronavirus şi este posibil să îşi reia activitatea abia luni, după ce va fi efectuat un control al celor de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

 


„În urma raportului anchetei epidemiologice, focarul de infecție a evoluat cu 25 de cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, identificate în perioada 30.07.2020 – 09.08.2020. În ceea ce privește măsurile dispuse de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, s-au izolat în spitale cazurile pozitive (SCJU – secția Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul General CF Sibiu), s-a dispus carantina la domiciliu pentru 215 contacți de serviciu și 360 persoane din familiile acestora. De asemenea activitatea societății s-a suspendat în perioada 08.08.2020 – 21.08.2020, urmând ca în 21.08.2020 Serviciul de Control în Sănătate Publică să verifice dacă sunt îndeplinite condițiile de reluare a activității în data de 24.08.2020”, a transmis purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

În toată această perioadă de suspendare a activității li s-a recomandat tuturor angajaților să își monitorizeze starea de sănătate prin intermediul medicului de familie, iar în cazul în care prezintă simptome să apeleze numărul de urgență 112 în vederea transportării la spital pentru evaluarea stării de sănătate și tratament specific. 


 

CITEȘTE ȘI


Focar de coronavirus într-o localitate din Cluj. Ce spune prefectul despre carantinarea satului?