Sănătate

Focar de coronavirus într-o localitate din Cluj. Ce spune prefectul despre carantinarea satului?

Trei locuitori ai satului Sălicea din județul Cluj au fost depistați pozitiv cu coronavirus.

Trei cazuri de coronavirus în Sălicea. Primar: „Nu vă panicați” Trei cazuri de coronavirus în Sălicea. Primar: „Nu vă panicați”

 

 


Potrivit prefectului Clujului, Mircea Abrudean, focarul este stabilizat și momentan nu se impune măsura carantinării localității. 

 


„Nu se încadrează pe condițiile legale pentru carantinare în acest moment. Se monitorizează atent de către DSP și celelalte instituții abilitate, momentan focarul e stabilizat. Dacă lucrurile se schimbă, vom analiza. Dar acum nu intră în discuție”, a declarat Mircea Abrudean, pentru Monitorul de Cluj.

Anunțul cu privire la cele trei persoane depistate pozitiv cu coronavirus a fost făcut de primarul comunei Ciurila, Cristinel Popa. Acesta a făcut apel la calm și la responsabilitate.


„Dragi cetățeni ai Comunei Ciurila, având în vedere contextul actual, precum și creșterile de cazuri Covid-19 la nivel național, vin cu informații privind cele 3 cazuri pozitive din comuna noastră . Din păcate 3 concetățeni din satul Sălicea au fost testați pozitiv și se află la momentul actual sub asistență medicală. De asemenea familiile acestora se află în autoizolare și sub supravegherea primăriei și a poliției.

Vă informez că sunt în permanent dialog cu Domnul Prefect al județului Cluj precum și cu Direcția de Sănătate Publică Cluj, pentru a gestiona această situație în cel mai bun mod posibil.


Vă recomand să nu vă panicați, însă vă sfătuiesc să respectați normele impuse, să aplicați distanțarea socială și să vă protejați purtând masca de protecție. Este important să acționăm responsabil și să avem grijă de sănătatea noastră și a celor din jur! Multă sănătate și prudență!”, se arată în mesajul transmis de Cristinel Popa, primarul din comuna Ciurila.

 


CITEȘTE ȘI

Spitalele din Cluj, pregătite pentru ce e mai rău. Ar putea prelua pacienți ATI din toată țara

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter